to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 27.07.2021

Κοινωνία

Ελλιπή φύλαξη της Εθνικής Πινακοθήκης καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Φυλάκων

Ελλιπή φύλαξη της Εθνικής Πινακοθήκης παρά την εμπειρία από την «κλοπή του αιώνα» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωση τους. Μάλιστα επισημαίνουν πως η διοίκηση δε μερίμνησε για το ανάλογο προσωπικό που απαιτούνταν με την προσθήκη των νέων κτιριακών υποδομών


Νέο οργανισμό λειτουργίας αλλά και επαρκές προσωπικό για τη φύλαξη της Εθνικής Πινακοθήκης ζητά το συνδικαλιστικό όργανο των αντίστοιχων υπαλλήλων. Θυμίζει πως πρόσφατα ανακτήθηκαν έργα ανυπολόγιστης αξίας που είχαν κλαπεί ενώ αφήνουν υποννοούμενα για κενά που μπορεί να στοιχίσουν γράφοντας χαρακητιστικά «Για λόγους ασφαλείας δεν αναφέρουμε λεπτομέρειες δημοσίως».

Με βάση τα παραπάνω έκθετο είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και η διοίκηση του οργανισμού που φέρεται να λειτουργεί πλημμελώς σε ότι αφορά ζητήματα ασφαλείας και αναμένουμε με αγωνία τυχόν εξηγήσεις της Λίνας Μενδώνη.

Ολόκληρη τη Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φυλάξεως Αρχαιοτήτων:

Δυστυχώς τα χρόνια προβλήματα δυσλειτουργίας και φύλαξης επανέρχονται συνεχώς. Η μεγάλη κλοπή, που ονομάστηκε κλοπή του αιώνα, δεν αποτέλεσε την απαρχή μιας στοιχειώδους καλύτερης λειτουργίας και ασφάλειας της Εθνικής πινακοθήκης.

Επανειλημμένα έχουμε τονίσει την αναγκαιότητα της ψήφισης του νέου οργανισμού λειτουργίας , που όμως καρκινοβατεί σε γραφεία και διαδρόμους επί σειρά ετών.

Θέλουμε λοιπόν να καταγγείλουμε ξανά την ελλιπή  φύλαξη του Μουσείου αφού δεν προέβλεψαν, αν  και ήξεραν ότι θα μεταφερθούν σε καινούργιο κτίριο, να προσλάβουν τους αναγκαίους ΙΔΟΧ υπαλλήλους. Είναι τόσες οι ελλείψεις που δεν τηρείται ούτε το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων στη φύλαξη, αλλά ούτε και ο προβλεπόμενος χρόνος διαλλειμάτων.

Ο εργασιακός μεσαίωνας της Εθνικής Πινακοθήκης συνεχίζεται.

Προειδοποιούμε για τις συνθήκες ασφαλείας και εργασίας και ζητάμε την επιπλέον πρόσληψη μόνιμου φυλακτικού προσωπικού αλλά και ορισμένου χρόνου, για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες.

Για λόγους ασφαλείας δεν αναφέρουμε λεπτομέρειες δημοσίως, είμαστε όμως σε θέση να τεκμηριώσουμε τα πάντα εκεί που χρειάζεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)