to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:23 | 06.07.2016

πηγή: tvxs

Πολιτική

Eλλιπείς οι φάκελοι MEGA και Καρατζαφέρη για τις τηλεoπτικές άδειες

Εμετρήθησαν, εζυγίσθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς: Πρόκειται για – τουλάχιστον – δύο από τους 11 φακέλους που υποβλήθηκαν για τις τηλεοπτικές άδειες και είναι οι φάκελοι του MEGA και του City News – ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη.


Η διαδικασία εξέτασης των φακέλων από την αρμόδια Επιτροπή προκειμένου να πιστοποιηθεί η πληρότητά τους συνεχίζεται από χθες με τη συνδρομή και εταιρίας ορκωτών λογιστών, ήδη ωστόσο με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποσφράγισης προέκυψε ότι οι αιτήσεις της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ και του ART TV είναι προβληματικές.

Σε ό,τι αφορά το κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη ο φάκελος, κατά τις πληροφορίες, είναι απολύτως ανεπαρκής και δεν πληροί βασικές προδιαγραφές της προκήρυξης του διαγωνισμού. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν περιλαμβάνει καν το παράβολο των 30.000 ευρώ.

Στον φάκελο του MEGA (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ) το μεγάλο πρόβλημα είναι η απουσία τραπεζικής ενημερότητας, σύμφωνα όμως με τις ίδιες πηγές διαπιστώνεται κενό και σε άλλα «προαπαιτούμενα» ουσιαστικής σημασίας. Όσον αφορά την τραπεζική ενημερότητα η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ έχει καταθέσει έγγραφο με βάση το οποίο επίκειται η προσκόμισή της, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες παραμένουν κολλημένες και δύσκολα θα υπάρξει πρόοδος όσο οι παλαιοί μέτοχοι του MEGA (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας) δεν προχωρούν στην αύξηση κεφαλαίου.


 

Στις 14 Ιουλίου η λίστα των υποψηφίων

Σε κάθε περίπτωση, η προκήρυξη προβλέπει – και έχει ήδη δοθεί – περιθώριο λίγων ημερών σε όλους τους υποψηφίους για να προσκομίσουν έγγραφα και στοιχεία τα οποία λείπουν από τους φακέλους τους.

Όλα, ωστόσο, πρέπει να γίνουν γρήγορα καθώς, με βάση τις χθεσινές πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, δεν προβλέπεται παράταση του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Με βάση το εν λόγω χρονοδιάγραμμα, στις 14 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η λίστα των υποψηφίων που πληρούν, επιβεβαιωμένα και οριστικά, όλες τις προδιαγραφές προκειμένου να μετάσχουν στην επόμενη και ουσιαστική φάση της διαδικασίας, τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων.

Έως τότε αναμένεται να έχει γίνει γνωστή και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου συζητήθηκε χθες η προσφυγή των καναλαρχών κατά του διαγωνισμού για τις άδειες – έως τότε, επίσης, προβλέπεται και κλιμάκωση των, πολιτικών και επιχειρηματικών, εχθροπραξιών που ήδη έχουν κηρύξει τα παλαιά «τζάκια» της μιντιοκρατίας.


 

Ο πόλεμος του ΔΟΛ

Ενδεικτικό του κλίματος και της συνέχειας, είναι το χθεσινό κύριο άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ, το οποίο αφού καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τον «υπουργό – υπερκαναλάρχη κ. Παππά» για «παράκαμψη του Συντάγματος», βάλει ευθέως κατά των (στον τηλεοπτικό χώρο) επιχειρηματικών σχημάτων που μετέχουν στον διαγωνισμό υπαινισσόμενο σχέσης νέας διαπλοκής:

«Αυτό που διαπιστώνει ακόμα και ο ελάχιστα ενημερωμένος πολίτης», αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο του ΒΗΜΑΤΟΣ, «είναι ότι οι νέοι υποψήφιοι διεκδικητές τηλεοπτικών αδειών είναι πρόσωπα με ισχυρά οικονομικά και όχι μόνο συμφέροντα, με κρατικές εργολαβίες, με εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη και με διασυνδέσεις με το κυβερνών κόμμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)