to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:19 | 26.12.2019

πηγή: Αυγή

Αθλητισμός

Ελληνοϊσπανικές μονομαχίες

Παναθηναϊκός - Ρεάλ σήμερα, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός την Παρασκευή


Χριστούγεννα στο γήπεδο και στα... αεροπλάνα θα κάνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αφού απόψε (21:00) στο «Νίκος Γκάλης» οι «πράσινοι» υποδέχονται τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Παρασκεύη οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν στην Καταλωνία με την Μπαρτσελόνα στη δεύτερη ελληνοϊσπανική μονομαχία μέσα σε ένα 24ώρο.

Η Ρεάλ προέρχεται από δέκα διαδοχικές νίκες, που την έφεραν από σκορ 2-3 στο 12-3 και στην κορυφή της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός θέλει να προστατεύσει την έδρα του, αλλά για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να σταματήσει το σερί της «βασίλισσας». Την προετοιμασία για το αυριανό ματς έκανε ο Γιώργος Βόβορας, καθώς ο Ρικ Πιτίνο ταξίδεψε από το Ισραήλ στις ΗΠΑ για προσωπική του υπόθεση και αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στην Αθήνα.

Στον αγώνα πρωταθλήματος με το Ρέθυμνο δεν αγωνίστηκαν οι Τζίμερ Φρεντέτ (πρόβλημα στον ώμο) και Ιωάννης Παπαπέτρου (γαστρεντερίτιδα), αλλά επανήλθαν στις προπονήσεις και θα δώσουν κανονικά το «παρών» στο κρίσιμο αυριανό ματς. Από τη Ρεάλ Μαδρίτης θα απουσιάσει και πάλι ο Σέρχιο Γιουλ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί του πόδι και το ιατρικό τιμ των Μαδριλένων έκρινε απαραίτητο να μείνει εκτός για άλλη μία εβδομάδα.

Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά την Παρασκευή θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την ήττα με 88-81 από τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ νικούσαν 36-48 στο ημίχρονο και πρέπει να αποκτήσουν σταθερότητα στην απόδοσή τους για να βρεθούν στην πρώτη οκτάδα. Η Μπαρτσελόνα είναι φαβορί για τη νίκη, αλλά πέρσι τέτοιον καιρό (18 Δεκεμβρίου 2018) ο Ολυμπιακός την είχε νικήσει 69-60 μέσα στο «σπίτι» της.

* Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα:

Αύριο Πέμπτη: 7 μ.μ. ΤΣΣΚΑ - Αρμάνι Μιλάνο, 7.30 μ.μ. Αναντολού Εφές - Μακάμπι, 9 μ.μ. Άλμπα Βερολίνου - Μπασκόνια, Παναθηναϊκός - Ρεάλ Μαδρίτης, 9.45 μ.μ. Βιλερμπάν - Χίμκι

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου: 7 μ.μ. Ζενίτ - Ερυθρός Αστέρας, 7.45 μ.μ. Φενέρμπαχτσε - Βαλένθια, 9.30 μ.μ. Μπάγερν Μονάχου - Ζαλγκίρις, 10 μ.μ. Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός.

Η βαθμολογία (νίκες - ήττες): Ρεάλ Μαδρίτης 12-3, Μπαρτσελόνα 12-3, Αναντολού Εφές 12-3, Μακάμπι 11-4, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-5, Παναθηναϊκός 9-6, Χίμκι 8-7, Αρμάνι 8-7, Βιλερμπάν 7-8, Ολυμπιακός 6-9, Βαλένθια 6-9, Ερυθρός Αστέρας 6-9, Μπασκόνια 6-9, Μπάγερν Μονάχου 6-9, Φενέρμπαχτσε 5-10, Άλμπα Βερολίνου 4-11, Ζενίτ 4-11, Ζαλγκίρις 3-12.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)