to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:37 | 07.01.2016

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

Ελληνικός Χρυσός: Απολύσεις στον ΑΚΤΩΡ, πιέσεις στο ΣτΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ προχώρησε σε απολύσεις 29 εργαζομένων στις Σκουριές γιατί, όπως ισχυρίστηκε στους εργαζόμενους της, κάποια τμήματα του έργου δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες


Πίεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας επιδιώκει να ασκήσει η Ελληνικός Χρυσός αλλά και η εργολαβική εταιρεία ΑΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα) που δραστηριοποιείται στις Σκουριές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ προχώρησε σε απολύσεις 29 εργαζομένων στις Σκουριές γιατί, όπως ισχυρίστηκε στους εργαζόμενους της, κάποια τμήματα του έργου δεν μπορούν να προχωρήσουν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Να υπενθυμίσουμε ότι παρά την προσωρινή αναστολή στην απόφαση Σκουρλέτη για διακοπή εργασιών σε Σκουριές και Ολυμπιάδα η τελική απόφαση του Ανώτατου δικαστηρίου δεν έχει ακόμη εκδοθεί ενώ ακόμη εκκρεμεί η αδειοδότηση της πολεοδομίας για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές και η άδεια στα φράγματα, υπόθεση η απόφαση της οποίας εκκρεμεί στο ΣτΕ.

Το Σωματείο εργατοτεχνιτών και υπάλλήλων Μεταλλείων Κασσάνδρας, καλεί σήμερα σε στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 14:00 μέχρι τις 16:00 και έκτακτη γενική συνέλευση στις 13:00, με μοναδικό θέμα τις απολύσεις της ΑΚΤΩΡ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο  του σωματείου Γ. Ζαφειρούδα οι απολύσεις έγιναν γιατί "η κυβέρνηση και το ΣτΕ κωλυσιεργεί να εκδόσει τις απαιτούμενες άδειες που έχουν να κάνουν με το εργοστάσιο εμπλουτισμού, με το flashmelting και τα φράγματα". Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΑΚΤΩΡ βρίσκονται, σύμφωνα με τον ίδιο, σε διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός η οποία ενδέχεται να τους προσλάβει.

Παράλληλα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα ξεκινήσουν από σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, εξαγγέλει το Σωματείο μεταλλωρύχων υπογείων στοών των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, «μετά τις απολύσεις που έκανε η εργολάβος  των έργων και συνέταιρος της Eldorado στη Χαλκιδική, ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε».

Τα αιτήματα είναι: α) Η άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΑΚΤΩΡ β) Νέα επιχειρησιακή σύμβαση καθώς η υπάρχουσα έχει λήξει και γ) Υλοποίηση του έργου όπως αυτό έχει αδειοδοτηθεί .

Σταυρούλα Πουλημένη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)