to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:37 | 16.06.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Διεθνή

Το ελληνικό ζήτημα στα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ

Επιμέλεια: Γιώργος Τραπεζιώτης


SUDDEUTSCHE ZEITUNG

Έκτακτο σχέδιο για την επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων έχει καταρτίσει η Ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας. Σύμφωνα με την SD, η Ευρωζώνη έχει συμφωνήσει στη δημιουργία ενός έκτακτου σχεδίου για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει την επιβολή περιορισμών στην κίνηση των τραπεζικών κεφαλαίων (capital controls), σε περίπτωση που Αθήνα και δανειστές δεν καταλήξουν σε συμφωνία έως το Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία την Πέμπτη, στο κρίσιμο Eurogroup θα συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Παρασκευή, με τη συμμετοχή των ηγετών της ΕΕ.

FINANCIAL TIMES

Ο Τσίπρας υποστηρίζει πως οι δανειστές «λεηλατούν» την Ελλάδα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός απέδωσε σε «πολιτικά κίνητρα» την απόρριψη των ελληνικών προτάσεων.

THE WALL STREET JOURNAL

Προκλητικές χαρακτήρισε τις απαιτήσεις των δανειστών ο Τσίπρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει πως οι δανειστές πρέπει να μαλακώσουν τη στάση τους στο θέμα της περικοπής των συντάξεων.

LE FIGARO

Ελάχιστες μέρες έχουν απομείνει στην Ελλάδα για να αποφύγει την χρεοκοπία, γράφει η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ελληνική σκιά στα ομόλογα. Κλοιό πιέσεων στη δευτερογενή αγορά δημιούργησε το αδιέξοδο των ελληνικών διαπραγματεύσεων. Οι ανησυχίες για εξάπλωση της αναταραχής και στις άλλες χώρες της ευρωπεριφέρειας επηρέασαν τις αποδόσεις των ομολόγων, μεταξύ αυτών και των κυπριακών.

REUTERS

Υπάρχει ελάχιστος χρόνος προκειμένου να αποφύγουμε το Grexit προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Τη «θλιβερή» παγκόσμια αντιμετώπιση της δεινής κατάστασης των Σύρων προσφύγων κατήγγειλε χθες η Διεθνής Αμνηστία ζητώντας από γειτονικές χώρες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τα κύματα των μεταναστών να άρουν «πολύ προβληματικά» μέτρα που απαγορεύουν την είσοδο σ' αυτούς που εγκαταλείπουν τη Συρία. 

BBC

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν το πώς θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο εισροής χιλιάδων μεταναστών στην Ευρώπη. Σημείο-κλειδί των συνομιλιών πρόκειται να αποτελέσει το θέμα της παροχής ασύλου.

AL JAZEERA

Δυνάμεις των Κούρδων στη Συρία, κατέλαβαν πόλη-κλειδί που είχε πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών. Με την προέλαση στην Ταλ Αμπιάντ οι Κούρδοι κατάφεραν να κόψουν τη βασική οδό τροφοδοσίας της Ράκα, που αποτελεί το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

HURRIYET

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP)ωθεί τις εξελίξεις προς τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας χωρίς την συμμετοχή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Το κόμμα του Κιλιντσάρογλου θέλει με τον τρόπο αυτό να αποτυπωθεί η επιθυμία του 60% των Τούρκων πολιτών που δεν ψήφισαν το κόμμα του Νταβούτογλου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)