to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 28.07.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτισμός

Ελληνικές παρουσίες στο Λοκάρνο

Δύο ελληνικές συμμετοχές θα έχει φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, το τέταρτο σημαντικότερο στην Ευρώπη, που ξεκινά την 1η Αυγούστου.


Δύο ελληνικές συμμετοχές θα έχει φέτος το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, το τέταρτο σημαντικότερο στην Ευρώπη, που ξεκινά την 1η Αυγούστου: Η νέα ταινία της Αθηνάς Τσαγγάρη Τhe Capsule θα προβληθεί εκτός συναγωνισμού. Πρόκειται για έργο που εμπνέεται από τη δουλειά της νεαρής Πολωνής καλλιτέχνιδας Αλεξάνδρας Βαλιζέφσκα και έχει γυριστεί στην Ύδρα, με ανάθεση από τον Δάκη Ιωάννου για το Deste Fashion Collection του 2012.

Από την άλλη πλευρά, στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους συμμετέχει το Cavo d’Oro, τρίτη μικρού μήκους του ιρανικής καταγωγής Σιαμάκ Ετεμάντη, ο οποίος ζει εδώ και δεκαπέντε χρόνια στην Ελλάδα και έχει αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Ο Σιαμάκ Ετεμάντη έχει σπουδάσει σινεμά στην Αγγλία και την Ελλάδα, έχει δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη, τεχνικός και ηθοποιός σε αρκετές ελληνικές ταινίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει και για το θέατρο.

Το Cavo d’ Oro είναι, όπως λέει ο ίδιος, «μια ερωτική ιστορία, μια τυπική καλοκαιρινή ταινία, αλλά με αρκετές ανατροπές. Δυο άγνωστοι συναντιούνται κατά τύχη σε μια απομονωμένη παραλία κι εκεί, η κοινή εσωτερική τους αγριότητα θα συναγωνιστεί τη φυσική αγριότητα του τοπίου: Ο άντρας γεμάτος φόβο και μοναξιά, η γυναίκα κουβαλώντας τους δικούς της δαίμονες». Γυρισμένη σε φιλμ, στη Νότια Εύβοια, με ελάχιστο διάλογο, η ταινία έχει διάρκεια 28 λεπτών.



[Στη φωτογραφία ο Σιαμάκ Ετεμάντη, που θα διαγωνιστεί φέτος στο Λοκάρνο με το «Cavo d' Oro»]


Πηγή: Η Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)