to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 01.02.2014

Πολιτική

Έλληνες επιτελείς «τρέχουν» τα σχέδια για την νεο-αποικιακή επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Στην τελική ευθεία η στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ


Όπως αναφέρει το 902.gr, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και βαθιά εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων οι ετοιμασίες της ΕΕ για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Κατ' εντολή της κυβέρνησης, Έλληνες επιτελείς, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ήδη καταρτίζουν τα σχέδια των επιχειρήσεων, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι έτοιμα, στην τελική τους μορφή, μέχρι τις 18 Φλεβάρη.

Την Πέμπτη παρουσιάστηκε στο στρατηγείο επιχειρήσεων της ΕΕ που εδρεύει στη Λάρισα (ELEU OHQ) ο Γάλλος υποστράτηγος Philippe Ponties, ο οποίος έχει οριστεί επιχειρησιακός διοικητής του στρατηγείου. Τον υποδέχτηκε ως επιτελάρχης του ο Έλληνας ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας. Υπενθυμίζουμε ότι το στρατηγείο της Λάρισας, με απόφαση της ΕΕ, μετά και από πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, θα λειτουργήσει ως επιχειρησιακό κέντρο και κέντρο εκπαίδευσης της πολυεθνικής δύναμης της λυκοσυμμαχίας που θα πραγματοποιήσει την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις του στρατηγείου, ο Γάλλος φέρεται να εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το επίπεδο των Ελλήνων επιτελών που έχουν ξεκινήσει τη σχεδίαση της αρχικής φάσης του Σχεδίου Επιχειρήσεων και η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. Θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση, ενώ το τελικό σχέδιο επιχειρήσεων θα είναι έτοιμο στις 18 Φλεβάρη. Θυμίζουμε ότι στις 20-21 Φλεβάρη συνέρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, το Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της λυκοσυμμαχίας, που αναμένεται να ασχοληθεί επισταμένα με την πορεία της επέμβασης. Οι ίδιες στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η οργάνωση του στρατηγείου θα είναι τέτοια ώστε να δημιουργηθεί ένα «ευέλικτο αποτελεσματικό σχήμα», με εξειδικευμένα στελέχη σε συγκεκριμένες θέσεις. Υπολογίζεται ότι το τελικό σχήμα θα αποτελείται από 100 περίπου επιτελείς, εκ των οποίων οι 50 θα είναι Έλληνες.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία εμπλοκή της Ελλαδας

Με πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε «προειδοποίηση» προς τη μνημονιακή κυβέρνηση να μην εμπλέξει την Ελλάδα στην επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία:

«Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στρατιωτική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία πυκνώνουν οι πληροφορίες για συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση αυτή. Μετά από αιώνες βίαιης αποκιοκρατικής κυριαρχίας και καταστροφικής καταλήστευσης των Αφρικανικών λαών, οι Ευρωπαίοι νεο-αποικιοκράτες επιστρέφουν σήμερα με τον μανδύα της ανθρωπιστικής επέμβασης σε μια κρίση την οποία οι ίδιοι υποδαύλισαν με την τακτική του “διαίρει και βασίλευε”. Στην ουσία δεν τους πήρε ο πόνος για τις σφαγές αθώων αλλά θέλουν να εξασφαλίσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας αυτής. Ιδιαίτερα η νεοφιλεύθερη κυβέρνηση του Φ. Ολάντ, αφού αποφάσισε να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της Γαλλίας με τα νέα μέτρα σκληρής λιτότητας, σπεύδει να εκστρατεύσει στην Αφρική ως μισθοφόρος των μεγάλων επιχειρήσεων και των συμφερόντων τους.

Απευθύνουμε αυστηρή προειδοποίηση προς την μνημονιακή κυβέρνηση να μην εμπλέξει την Ελλάδα στην επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία όποιον μανδύα και αν λάβει αυτή. Ο ελληνικός στρατός δεν ενοικιάζεται στον νεο-αποικιοκρατικό τυχοδιωκτισμό. Ο λαός μας και οι λαοί της Ευρώπης στέκονται αλληλέγγυοι προς τους αφρικανικούς λαούς στους αγώνες τους για ειρήνη, δημοκρατία και δίκαιη ανάπτυξη. Τη λύση μπορούν και πρέπει να δώσουν  οι ίδιοι οι λαοί, με πρωτοβουλίες όπως αυτή της Αφρικανικής Ένωσης.»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)