to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 03.10.2013

Πολιτική

Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής δηλώνει ένοχος για φοροδιαφυγή στις ΗΠΑ και κρατείται

Και όμως, Έλληνας εφοπλιστής κρατείται στην Αμερική και θα εκτίσει προφανώς ποινή για φοροδιαφυγή


Στη πτωχή Ελλάδα, εφοπλιστής σημαίνει αφορολόγητος. Η΄ με 50 ευρώ φόρο την ημέρα, εάν μας ακούγεται καλύτερα...

Να θυμίσουμε ότι το 2011 και το 2012 οι Έλληνες εφοπλιστές "φορολογήθηκαν" με 1400 ευρώ μηνιαία, ανά πλοίο.

Ο μεγιστάνας εφοπλιστής Κτιστάκης και η σύζυγός του κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και την υποβολή ψευδών φορολογικών δηλώσεων. Ο εφοπλιστής δήλωνε αθώος των κατηγοριών, αλλά εν τέλει μπροστά στο κατηγορητήριο και αφού κρίθηκε προφυλακιστέος, δήλωσε ένοχος.

Η κατηγορία για συνομωσία με σκοπό την εξαπάτηση της ομοσπονδιακής κυνβέρνησης με βάση το κατηγορητήριο εναντίον του, τιμωρείται με έως πέντε χρόνια φυλάκιση. Οι άλλες τρεις κατηγορίες έχουν μέγιστες ποινές τριετούς φυλάκισης.

Στο LEFTeria-news αναρτούμε τις σχετικές ανταποκρίσεις από το Associated Press, με ημερομηνίες 4 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου 2013, καθώς και ένα ενδεικτικό απόσπασμα από δημοσίευμα από την εφημερίδα που λατρεύει τους εφοπλιστές, το Πρώτο Θέμα, με ημερομηνία 6 Ιανουαρίου 2008.

Έλληνας μεγιστάνας εφοπλιστής δηλώνει ένοχος για φορολογική  υπόθεση 

Ένας 77χρονος  Έλληνας εφοπλιστής ο οποίος παρέμεινε φυγόδικος για περισσότερο από μια δεκαετία μετά την ποινική δίωξή του στη Νέα Ορλεάνη για τις φορολογικές κυρώσεις, ομολόγησε την ενοχή του στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Ορλεάνη.

Ο Λουκάς  Κτιστάκης το δήλωσε  την Τετάρτη μπροστά στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ με δικαστή τον Ginger Berrigan.

Ο Κτιστάκης συνελήφθη στη Γερμανία τον Φεβρουάριο και πολέμησε κατά της  έκδοσής του για έξι μήνες, προτού τελικά επιστρέψει στις ΗΠΑ. Είχε δηλώσει αθώος τον περασμένο μήνα στις κατηγορίες που έφερναν τον  ίδιος και η σύζυγός του να μεταφέρουν χρήματα της εταιρείας για να αγοράσουν αυτοκίνητα και ακίνητα χωρίς να τα αναφέρουν ως έσοδα στην Εφορία.

Ο Berrigan οριστεί ως ημερομηνία ποινής την 15η  Ιανουαρίου.

Φυγόδικος εφοπλιστής εκδίδεται στην Νέα Ορλεάνη

Ένας Έλληνας μεγιστάνας  εφοπλιστής που παρέμεινε φυγόδικος για περισσότερο από μια δεκαετία μεταφέρθηκε στη Νέα Ορλεάνη για να αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι ο ίδιος και η σύζυγός του μετέφεραν χρήματα της εταιρείας για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων και ακινήτων, χωρίς να τα δηλώσουν ως εισόδημα στην εφορία.

Ο Λουκάς Κτιστάκης δήλωσε αθώος την περασμένη Παρασκευή στην Ανατολική Περιφέρεια της Λουιζιάνα στις κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και την υποβολή ψευδών φορολογικών δηλώσεων.

Ένας ομοσπονδιακός εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Κτιστάκης συνελήφθη στο εξωτερικό και πολέμησαν την έκδοσή του από τη Γερμανία για έξι μήνες πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ

Τον Ιανουάριο του 2003, ένα τετραμελές δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες στον Κτιστάκη και τη σύζυγός του, Κάθριν, για αγορά αυτοκινήτων και ακινήτων στην Ελλάδα, αξίας περισσότερων από 500.000 δολαρίων με τα χρήματα που μεταφέρονταν από τις εταιρείες τους, συμπεριλαμβανομένων της Sunrise Shipping Agency Α.Ε. με έδρα ρης Νέα Ορλεάνη.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής έθεσε τον Κτιστάκης σε κράτηση μετά από την ακρόαση της Παρασκευής. Ο Βοηθός Εισαγγελέα των ΗΠΑ Hayden Brockett δήλωσε ότι ο Κτιστάκης είναι πολίτης  τόσο της Ελλάδας όσο και των ΗΠΑ

"Ως εκ τούτου, είμαστε ανήσυχοι ότι αυτός υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να φύγει με μια πτήση", δήλωσε ο Brockett.

Ο Billy Gibbens, δικηγόρος του Κτιστάκη, είπε ότι ο πελάτης του είχε παραπεμφθεί αρκετά χρόνια αφότου έφυγε από τις ΗΠΑ

Ο Κτιστάκης και η σύζυγός του ήταν κάτοικοι της Metairie, του Λος Άντζελες από το 1989 μέχρι το 1997 πριν από τη μετάβαση τους στο Chagrin Falls, του Οχάιο.

Στο ζευγάρι απαγγέλθηκαν κατηγορίες καθώς έλεγχαν μια "διεθνή ναυτιλιακή επιχείρηση" με εταιρείες που τους άνηκαν, τις  διοικούσαν και διαχειρίζονταν φορτηγά πλοία.  

Περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα εμπορευμάτων και άλλων κεφαλαίων μεταφέρθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς των τριών αυτών εταιρειών κατά τα χρόνια που έζησαν στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Το κατηγορητήριο αναφέρει οκτώ συναλλαγές στις οποίες ο Κτιστάκης φέρεται να μεταφέρει συνολικά $ 388.000 κεφάλαια της εταιρείας για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.  

 Η σύζυγός του έχει κατηγορηθεί για χρήση περίπου $ 40.000 από τα χρήματα της μεταφοράς  για να αγοράσει μια Mercedes Benz το 1995 και άλλα 35.000 δολάρια για να αγοράσει ένα Volvo το επόμενο έτος. Το ζευγάρι, επίσης, φέρεται να έδωσε σχεδόν 60 χιλιάδες δολάρια για να αγοράσει στην κόρη τους, μια Mercedes Benz.

Μια δίκη για τον Κτιστάκη προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 4 Νοεμβρίου.

Η κατηγορία για συνωμοσία με βάση το κατηγορητήριο εναντίον του, τιμωρείται με έως πέντε χρόνια φυλάκιση. Οι άλλες τρεις κατηγορίες έχουν μέγιστες ποινές  τριετούς φυλάκισης.

Ενδεικτικό το απόσπασμα από δημοσίευμα του φίλα προσκείμενου στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, Πρώτου Θέματος, με ημερομηνία 6 Ιανουαρίου 2008.

Πηγή: lefteria-news.blogspot.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)