to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:39 | 22.06.2012

left.gr

Κοινωνία

Ελλάς - Τουρκία - συμμαχία!

Έναν... απρόσμενο σύμμαχο βρίσκει η Εθνική Ελλάδας στο πλευρό των Τούρκων της Γερμανίας, οι οποίοι... στηρίζουν Ελλάδα στα προημιτελικά του Euro, όπως αναφέρουν οι ανταποκρίσεις από την Γερμανία!


Όπως μεταδίδουν οι ανταποκρίσεις από το Βερολίνο, η καθημερινότητα των Τούρκων της Γερμανίας δείχνει ότι... στηρίζουν Ελλάδα! Τα δεινά που περνάει ο ελληνικός λαός από την οικονομική κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Ούτε τους... γείτονες!

Οι Τούρκοι, παρά τις όποιες διαφορές έχουν με την Ελλάδα, ετοιμάζονται να σταθούν στο πλευρό της στη μεγάλη μάχη για τα προημιτελικά του Euro 2012, αφού δεν... χωνεύουν και τόσο τους Γερμανούς! Νιώθουν άλλωστε και οι ίδιοι στο πετσί τους την... ηγεμονική τους στάση και το τουπέ τους! Επομένως, δεν πρέπει να θεωρηθεί απίθανο αν σε περίπτωση που η Εθνική κάνει το «μπαμ» και κερδίσει, να πανηγυρίσουν κι αυτή τη νίκη στους δρόμους!

Οι Έλληνες της Γερμανίας από την πλευρά τους έχουν ξεσηκωθεί και μετρούν αντίστροφα για τη μεγάλη αναμέτρηση! Όπου υπάρχει Έλληνας στη γερμανική επικράτεια υπάρχει και σημαία, ενώ το ματς αποτελεί το αντικείμενο συζήτησης που κυριαρχεί σε όλες τις... γωνιές που υπάρχουν συμπατριώτες μας!

 Και για τους Γερμανούς όμως, το ματς έχει μεγάλη σημασία. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις έχουν τοποθετηθεί γιγαντοοθόνες, όπου θα προβάλουν το ματς για όσους θέλουν να νιώσουν ατμόσφαιρα... κερκίδας, ενώ στις βιομηχανίες όσοι έχουν βραδινή βάρδια θα σχολάσουν νωρίτερα, προκειμένου να μπορέσουν και οι εργαζόμενοι σε αυτές τις ζώνες να απολαύσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα! Βιομηχανίες όπως η Volskwagen, η Opel και η Daimler αποφάσισαν η αποψινή βάρδια στα εργοστάσιά τους να λήξει στις 7 μ.μ. (και όχι στις 9 μ.μ. κατά το κανονικό ωράριο) προκειμένου να διευκολυνθεί η παρακολούθηση του αγώνα από τους εργαζόμενους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)