to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 27.09.2021

Πολιτική

Ελλάδα: Πως σχολιάζει ο πολιτικός κόσμος το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία

Με όλες τις ψήφους να έχουν καταμετρηθεί από τις εφορευτικές επιτροπές νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Όλαφ Σολτς αναδεικνύονται νικητές των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Γερμανία - Πως σχολιάζει το αποτέλεσμα ο ελληνικός πολιτικός κόσμος


«Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει. Άνεμος νέας Αλλαγής πνέει στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον Όλαφ Σολτς», σημειώνει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών.

«Σήμερα είναι μια καλύτερη μέρα για την Γερμανία και την Ευρώπη. Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία με τους Γερμανούς συντρόφους μας», καταλήγει η κ. Γεννηματά.

«Οι μεγάλοι ηττημένοι των γερμανικών εκλογών είναι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ»,σχολιάζει ο Δημήτης Παπαδημούλης

Αυτό είναι καλό για την Ελλάδα. Θα βοηθήσει στο να υπάρξουν θετικές αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, που θα αφορούν και το ελληνικό δημόσιο χρέος»

Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στη Γερμανία με τους Χριστιανοδημοκράτες να λαμβάνουν το μικρότερο ποσοστό τους εδώ και δεκαετίες και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να κερδίζει τις εκλογές μεν, με πολύ μικρό ποσοστό δε και το νεοναζιστικό μόρφωμα του AfD να υποχωρεί ευτυχώς σε μικρότερα ποσοστά.

Για το δε εγχώριο, ετεροπροσδιοριζόμενο πολιτικό σύστημα, ήδη η Κυβέρνηση αλλά και η Αξιωματική Αντιπολίτευση ελπίζουν σε μία γερμανική μεταστροφή ώστε να καταφέρουν να αποσπάσουν την «άδεια» για μια πιο ελεύθερη -οικονομική κυρίως- διακυβέρνηση, όπως ο κρατούμενος ελπίζει στην αλλαγή του δεσμοφύλακά του με έναν άλλο πιο χαλαρό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)