to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:39 | 26.09.2013

Κοινωνία

Ελλάδα: Μετά τη δολοφονία του Killah P, μια μάχη για τη δημοκρατία;

Ανταπόκριση από το βρετανικό channel 4 των τελευταίων εξελίξεων στην Ελλάδα


Είναι ο τόπος του εγκλήματος που εξακολουθεί να έχει τη δύναμη να σοκάρει. Η πρόσοψη του καταστήματος στο Κερατσίνι, ενός προαστίου της Αθήνας, στολισμένη με λουλούδια, κεριά, έναν σταυρό και ένα σημείωμα υποσχόμενο εκδίκηση.

Ο Παύλος Φύσσας, ο άνθρωπος που σκοτώθηκε εδώ, δεν ήταν ο πρώτος που πέθανε από τα χέρια των Ελλήνων νεοναζί. Αλλά ήταν ο πρώτος μη-μετανάστης. Εκείνοι που διαθέτουν μακρά μνήμη, ξέρουν που μπορεί αυτό να οδηγήσει...

Η Κατερίνα, 76 ετών, στέκεται προσπαθώντας να κρατήσει τα δάκρυα της: «Ήταν ένας άγγελος με μια καρδιά γεμάτη αγάπη», μου λέει.

"Σκότωσαν τα όνειρά του. Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση."

Ο Παύλος Φύσσας, ένας αντιφασίστας ράπερ γνωστός ως Killah P, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Ελλάδα πριν από μία εβδομάδα.

 Και τώρα, κάτω από πολιτική πίεση, φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση μπαίνει στο βαθύτερο πρόβλημα: στην φασιστική διείσδυση στην αστυνομία.

Υπήρξε οργή ​​στους δρόμους από το φονικό, με αντιφασίστες να συγκρούονται με την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της μάχης, αυτό το βίντεο δείχνει τα ΜΑΤ φαινομενικά να αγωνίζονται μαζί με άνδρες με πολιτική περιβολή.

Ο άνθρωπος με το κόκκινο γιλέκο,αυτός που οδηγεί αυτούς που φαίνεται να προκαλούν ταραχές μαζί με την αστυνομία, έχει αναγνωριστεί ως μέλος της Χρυσής Αυγής.  

Τώρα, μια φωτογραφία έχει αναδειχθεί στον ελληνικό Τύπο η οποία φαίνεται να δείχνει αυτόν τον άνθρωπο να ποζάρει δίπλα με τον άνθρωπο που έχει ομολογήσει το έγκλημά του.

Ο Αντώνης Βραδής, ένα αντιφασίστας ο οποίος διευθύνει μια ερευνητική ομάδα σχετικά με τις επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης, μου είπε: "Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή. Επειδή οι άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν. Το κράτος θα επιλέξει αν θα γίνει πιο ολοκληρωτικό..., βασικά αν θα στηρίξει ό,τι έχει απομείνει από την Χρυσή Αυγή. Ο κόσμος θα πρέπει να αποφασίσει αν θα το ανεχτεί αυτό. "

Χθες βράδυ η αστυνομία συνέλαβε έναν πρώην αστυνομικό-σωματοφύλακα ενός βουλευτή της Χρυσής Αυγής. 

Ο αστυνομικός του εξοπλισμός βρέθηκε στα γραφεία του κόμματος.

Και λέγεται οτι πέντε άνθρωποι αναζητούν τώρα προστασία μαρτύρων καθώς ετοιμάζονται να μαρτυρήσουν τα πάντα για την δομή διοίκησης του κόμματος.

Έχω ζητήσει συνέντευξη τόσο από την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας όσο και από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Οργή στους δρόμους

Εν τω μεταξύ, οι πολιτικές εντάσεις είναι υψηλές. Υπάρχει απόψε άλλη μια αντιφασιστική διαδήλωση, και ενώ γράφω, απεργοί καθηγητές διαδηλώνουν  μπροστά από το παράθυρό μου, φωνάζουν τραγουδώντας στην κυβέρνηση να πατάξει την Χρυσή Αυγή.

Από τις εκλογές του Ιουνίου 2012, η κεντροδεξιά κυβέρνηση υποσχέθηκε να πατάξει τους εξτρεμιστές τόσο από αριστερά όσο και απο δεξιά. Αλλά με την ισχυρή εκλογική υποστήριξη από τις τάξεις της αστυνομίας στην άκρα δεξιά, έχουν κάνει πολύ λίγα.

Λέει ο κ. Βραδής: "Η θεωρία των δύο άκρων, που είναι δημοφιλής στα μέσα ενημέρωσης και στην κυβέρνηση, προσπαθεί να εξισώσει την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά:. Εξισώνουν μια συμμορία δολοφόνων με την προοδευτική αριστερά Στοχεύουν σε ένα «ισχυρό κέντρο» που θα χτυπήσει τα δύο άκρα. Αλλά οι άνθρωποι δεν θα το δεχθούν. "

Έτσι, αυτή, είναι, ουσιαστικά μια μάχη για το πώς η δημοκρατία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μοιάζει.  

Η πρόκληση για την ελληνική κυβέρνηση είναι να επιβάλει το νόμο, να συλλάβει και να ασκήσει διώξεις στους παραβάτες.  

Σύντομα οι Έλληνες που ερευνούν θα κληθούν να απαντήσουν, ναι ή όχι, οργάνωσε ένα πολιτικό κόμμα μια δολοφονία, και αν το έκανε, τι σκοπεύουν να κάνουν γι 'αυτό.

Δείτε το video με την ανταπόκριση του Paul Mason για το Channel 4

 

Μετάφραση-Απόδοση: LEFTeria-news

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)