to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 09.10.2013

Πολιτική

Ελλάδα, Γαλλία, συμμαχία, ενάντια στον φασισμό και στην λιτότητα

του Βαγγέλη Γούλα*




Με μεγάλη επιτυχία , συμμετοχή της ομογένειας ,των πιο παλιών  άλλα και των  νέων   οικονομικών μεταναστών ,ανέργων, εργαζομένων, φοιτητών, και Γάλλων  αλληλέγγυων πολιτών  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. η  συζήτηση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού με θέμα την σύγκλιση των κοινωνικών αγώνων  και των αντιφασιστικών  δράσεων σε Ελλάδα και Γαλλία. Οι παραβρισκόμενοι άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις των ομιλητών, του Γιάννη Αλμπάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ ,του Αλέξης Κορμπιέρ (πολιτική γραμματεία του Κόμματος της Αριστεράς ) και της Μελανί Τσαγκούρη (του Εθνικού συμβούλιου του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας) οι οποίοι  τόνισαν την αναγκαιότητα σύγκλισης  των κοινωνικών και αντιφασιστικών αγώνων και δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού αντιφασιστικού Μετώπου ενός μετώπου ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές λιτότητας που σπρώχνουν τους λαούς στον φασισμό.

Στην Ελλάδα και στην Γαλλία το μέτωπο ενάντια στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι ,ενάντια στις εγκληματικές οργανώσεις  είναι κοινό.Το αίμα του Κλεμάν Μερίκ και του Παύλου Φύσσα είναι νωπό ,δεν πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο να ξεχάσει τις τεράστιες ευθύνες που βαραίνουν τα γαλλικά και ελληνικά ΜΜΕ που έθρεψαν τον φασισμό , φύτεψαν τον σπόρο του μίσους, όχι για τους πραγματικούς υπαιτίους της κρίσης  ,όχι για τους ολιγάρχες και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα άλλα για τους εργάτες, τους συνδικαλιστές,για τους μετανάστες  για τους απόρους , για της γης τους κολασμένους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το κοινό που  φάνηκε αρκετά ενημερωμένο γύρω απ την ελληνική πραγματικότητα παρόλο το « εμπάργκο »  που έχουν επιβάλει  εδώ και τρία  χρονιά τα γαλλικά ΜΜΕ στην αριστερά και στις αντιμνημονιακές θέσεις πράγμα που δίνει ελπίδα και δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού να συνεχίσει τον αγώνα, με στοχο τον Σοσιαλισμό και την λαοκρατία, αγώνας που είναι κοινός στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Την βραδιά έκλεισε με τον πιο  όμορφο τρόπο η υπέροχη φωνή της Ελίζας Βελλία τραγουδώντας γνωστά ελληνικά τραγούδια αλλά και δικές της  συνθέσεις με συνοδεία κέλτικης άρπας.  Την ευχαριστούμε θερμά ,που μας θύμισε τα δυο άκρα ,δημιουργικότητα ,ομορφιά  , τέχνη , φως, δημοκρατία, αριστερά , το ένα άκρο, μαυρίλα, μίσος, ασχήμια  λιτότητα γκεμπελισμός, μονταζιέρες , φασισμός  το άλλο ,στην "πολυκατοικία του τρόμου"

Η ελληνικής καταγωγής ομιλήτρια του ΚΚΓ αναφέρθηκε στο διωγμένο από τη Χούντα πατέρα της κι η Ελιζα Βελλιά αφιέρωσε τη συναυλία στον αντιστασιακό πατέρα της.

syriza_paris09


Η κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων και το μήνυμα που βγήκε από αυτή την βραδιά στην ελληνική άλλα και στη γαλλική κοινωνία :

Να γιγαντώσουμε τους κοινωνικούς αγώνες άλλα και να τους προστατεύουμε από προβοκάτσιες. Με μια  κυβέρνηση της Αριστεράς και το λαό στους δρόμους να διεκδικεί και να συμμετέχει .



Εμπρός Σύντροφοι πίσω φασίστες !

*Ο Βαγγέλης Γούλας είναι συντονιστής τις Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Παρισιού

Photos:S.Burlot

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)