to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 10.03.2017

Διεθνή

Ελικόπτερο συνετρίβη σε λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης: Νεκροί και οι 7 επιβαίνοντες

Ένα στέλεχος του τουρκικού ομίλου φαρμακευτικών και οικιακών προϊόντων Eczacibasi και τέσσερις ρώσοι επιβάτες, περιλαμβανομένου και του διευθυντή ρωσικών επιχειρήσεων του ομίλου, επέβαιναν στο ελικόπτερο το οποίο συνετρίβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι, ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρίας.


Νεκροί και οι επτά επιβαίνοντες στο μοιραίο Skorsky 76, το ελικόπτερο που απογειώθηκε στις 11:30 σήμερα το πρωί από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και έπεσε δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Ε5, κοντά σε μεγάλο εκθεσιακό κέντρο.

Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος της Πόλης Καντίρ Τοπμπάς, ο οποίος πρόσθεσε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι η πτώση προήλθε από πρόσκρουση σε τηλεοπτικό πύργο που βρίσκεται στο σημείο.

Το ελικόπτερο, που έγινε κομμάτια κατά την πτώση, εκτελούσε δρομολόγιο για λογαριασμό της εταιρίας Eczacıbası, και μετέφερε τον διευθυντή της εταιρίας με 4 Ρώσους πελάτες. Οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων θα δώσουν τις απαντήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την ώρα εκείνη στην Κωνσταντινούπολη είχε πυκνή ομίχλη.

"Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή" του ελικοπτέρου, δήλωσε ο Τοπμπάς, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και την εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με το NTV, οι σοροί των δύο πιλότων, που ήταν τούρκοι πολίτες, εντοπίστηκαν αργότερα.

Το αεροσκάφος, τύπου Sikorsky S-76, είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ και συνετρίβη μερικά λεπτά αργότερα στο Μπουγιουκτσεκμετζέ, δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Πέντε επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν είχε κάνει αρχικά λόγο για πέντε νεκρούς.

Τέσσερις Ρώσοι και ένα στέλεχος του ομίλου Eczacibasi επέβαιναν στο ελικόπτερο, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της εταιρίας Μπουλέντ Ετζατσίμπασι.

Το κέντρο κρίσης του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Twitter πως οι τέσσερις ρώσοι επιβάτες περιλαμβάνονταν στους πέντε νεκρούς οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν.

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί στις 11:16 από το αεροδρόμιο Ατατούρκ προσέκρουσε σε έναν τηλεοπτικό πύργο τέσσερα λεπτά αργότερα προτού συντριβεί, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Μεταφορών, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αυτοκινητόδρομος Ε5, όπου έπεσαν τα συντρίμμια του Sikorsky, έκλεισε για την κυκλοφορία και από τις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με το Ανατολή.

Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)