to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:26 | 12.09.2018

Κοινωνία

ΕΛΙΔΕΚ: Νέος πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου ο Ξ. Βερύκιος και νέα αντιπρόεδρος η Ξ. Χρυσοχόου

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) αποφάσισε την εκλογή του Ξενοφώντα Βερύκιου, καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ως νέου προέδρου, καθώς επίσης και της Ξένιας Χρυσοχόου, καθηγήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου, ως αντιπροέδρου.


Μετά την εκλογή του, ο κ. Βερύκιος δήλωσε ότι «η στήριξη των Ελλήνων επιστημόνων βρίσκεται στο επίκεντρο των δράσεων του Ιδρύματος, ενώ η ανάπτυξη εμβληματικών πρωτοβουλιών διασύνδεσης της επιστήμης με την κοινωνία λειτουργούν προς την ίδια κατεύθυνση. Η υλοποίηση των δράσεων του ΕΛΙΔΕΚ, όπως περιγράφονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του για το 2018, βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν το σύνολο της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, τους υποψηφίους διδάκτορες, μεταδιδάκτορες, ερευνητές και μέλη ΔΕΠ». 

Ο Ξενοφών Βερύκιος σπούδασε στα Πανεπιστήμια Bucknell και Lehigh των ΗΠΑ και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Drexel ως επίκουρος και ως αναπληρωτής καθηγητής από το 1979 έως το 1986, οπότε εξελέγη καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου από το 1987 έως σήμερα είναι διευθυντής του Εργαστηρίου Ετερογενούς Κατάλυσης. Έχει διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής και διευθύνων του Ινστιτούτου ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, καθώς επίσης ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών (1988-1994) και της εταιρείας-τεχνοβλαστού ΕΛΒΙΟ ΑΕ (2002). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 190 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι κάτοχος 11 ευρωπαϊκών και διεθνών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου αποφασίστηκε, επίσης, η δημιουργία και ανάπτυξη κόμβων καινοτομίας με τη συνεργασία ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στόχο αποτελεί η μεταφορά γνώσης και ερευνητικής πρακτικής από τα ερευνητικά κέντρα προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και η καλλιέργεια μίας νοοτροπίας μετασχηματισμού της γνώσης σε καινοτομία, με τη συμμετοχή Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ και ΤΕΙ) και σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την εμπλοκή φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων επιχειρηματικότητας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΕΛΙΔΕΚ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)