to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 30.11.2018

Κοινωνία

ΕΛΙΔΕΚ: Δεύτερη προκήρυξη ερευνητικών έργων για την ενίσχυση μεταδιδακτορικών ερευνητών με 16,6 εκατ. ευρώ

Στόχος είναι η στήριξη του επιστημονικού δυναμικού της χώρας και η αναστροφή του φαινομένου εκροής επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain).


Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) ανακοίνωσε τη δεύτερη προκήρυξη ερευνητικών έργων για την ενίσχυση μεταδιδακτορικών ερευνητών με συνολικό προϋπολογισμό 16,58 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος είναι η στήριξη του επιστημονικού δυναμικού της χώρας και η αναστροφή του φαινομένου εκροής επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain). 

Ήδη το ΕΛ.ΙΔ.ΕΚ. έχει προκηρύξει μέχρι σήμερα έξι δράσεις με συνολικό προϋπολογισμό 128,11 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να προκηρυχτούν τέσσερις ακόμη δράσεις εντός του 2019 με συνολική χρηματοδότηση 40,06 εκατ. ευρώ. 

Όπως και με τη την πρώτη δράση που τους αφορούσε, οι μεταδιδακτορικοί ερευνητές έχουν τη δυνατότητα να κατευθύνουν οι ίδιοι την υλοποίηση του ερευνητικού τους έργου ως επιστημονικοί υπεύθυνοι και να διαμορφώσουν τη δική τους ανεξάρτητη ερευνητική ομάδα, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και άλλοι μεταδιδακτορικοί ερευνητές, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές, επιστημονικοί και τεχνικοί συνεργάτες. 

Η νέα δράση καλύπτει τις ακόλουθες επιστημονικές περιοχές: Φυσικές Επιστήμες, Επιστήμες Μηχανικού και Τεχνολογίας, Επιστήμες Ζωής (Ιατρική και Επιστήμες Υγείας), Γεωπονικές Επιστήμες - Τρόφιμα, Μαθηματικά και Επιστήμες της Πληροφορίας, Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες, Περιβάλλον και Ενέργεια, Διοίκηση και Οικονομία της Καινοτομίας.

Τα ερευνητικά έργα θα υλοποιούνται σε εγχώριο φορέα υποδοχής, δηλαδή Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ερευνητικό Κέντρο-Ινστιτούτο, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο ή Ανώτατο Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Α.Σ.Ε.Ι.), και μπορούν να έχουν διάρκεια από 24 έως 36 μήνες. 

Οι ερευνητικές προτάσεις θα κριθούν από θεματικές επιτροπές αξιολόγησης, οι οποίες θα αποτελούνται από καταξιωμένους επιστήμονες, ειδικούς στις περιοχές της έρευνας που καλύπτει η Προκήρυξη, καθώς και από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες. Ημερομηνία έναρξης των υποβολών αιτήσεων είναι η 21η Ιανουαρίου 2019 και ημερομηνία λήξης η 25η Φεβρουαρίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στη διεύθυνση: http://www.elidek.gr/call/second_call_postdoc/.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΕΛΙΔΕΚ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)