to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:55 | 01.07.2020

Κοινωνία

«Ελευθεροτυπία»: «Έκδοση - διαμαρτυρία» απέναντι στην αναλγησία των τραπεζών

Ένα ειδικό «πρωτοσέλιδο» ετοίμασαν οι 850 πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» - Alpha Bank και Πειραιώς «μπλοκάρουν» την καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων, 9 χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας - Συγκέντρωση την Τρίτη 7/7 στα κεντρικά της Alpha Bank


Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους από την Τράπεζα Alpha και μάλιστα ανάρτησαν στα social media ένα φύλλο της ιστορικής εφημερίδας με τα αιτήματά τους.

Οι πρώην εργαζόμενοι διεκδικούν να κατευθυνθεί σε αυτούς το μεγαλύτερο ποσό από την πώληση της κτηρίου της εφημερίδας και να μην οδηγηθεί στα ταμεία της Τράπεζας.

Όπως γνωστοποίησαν οι εργαζόμενοι, την προσεχή Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, οι πρώην εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας" θα συγκεντρωθούν στο πεζοδρόμιο έξω απο την Alpha Bank (Σταδίου 40). 

Θυμίζουμε αναλυτικότερα ότι, 9 χρόνια μετά το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας οι 850 εργαζόμενοι ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε καν μέρος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους και αυτό παρ'όλο που το κεντρικό κτίριο της εταιρείας εκποιήθηκε και στις 17 Ιουλίου οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν μέρος των αποζημιώσεων και των δεδουλευμένων τους βάσει του  τον πίνακα που συνέταξε ο σύνδικος.

Η ALPHA BANK και η Πειραιώς έκαναν ανακοπές παρόλο που η περίπτωση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας υπάγεται στον προηγούμενο πτωχευτικό νόμο, βάσει του οποίου προνόμιο έχουν οι εργαζόμενοι και όχι οι τράπεζες.

Η ενυπόθηκη ALPHA BANK διεκδικεί το 65% του εκπλειστηριάσματος μολονότι, στην περίπτωση της Ελευθεροτυπίας, εφαρμόζεται ο προηγούμενος πτωχευτικός κώδικας και υπήρξε μόλις πρόσφατη (του 2020) απόφαση του Εφετείου Αθήνας, που δικαίωσε άλλους εργαζόμενους έναντι της ίδιας τράπεζας.

Η εμπλοκή από τις εν λόγω ανακοπές των τραπεζών μπορεί να είναι μακροχρόνια (από Πρωτοδικείο έως Άρειο Πάγο) και να διαρκέσει δύο έως τέσσερα χρόνια, αλλά και κοστοβόρα για τους πληττόμενους εργαζόμενους

Οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έχουν κινητοποιηθεί άμεσα στο διαδίκτυο, με ψήφισμα που ξεπερνάει τις 2.500 υπογραφές, με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά μέσα και με επαφές με τα αρμόδια υπουργεία με στόχο να σταματήσει η τραπεζική επίθεση στα νόμιμα δικαιώματά τους. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)