to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 20.06.2018

Πολιτική

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Μπαρμπαρούσης

Μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο πρώην βουλευτής της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Μετά από πολύωρη απολογία, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον βουλευτή, στον οποίο επέβαλαν χρηματική εγγύηση 30.000 και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα.

Ο νεοναζί βουλευτής, ο οποίος διεγράφη προσχηματικά από την Κ.Ο. της χρυσαυγίτικης συμμορίας, βγαίνοντας από τα δικαστήρια, δήλωσε: «Θα σεβόμουν όποια απόφαση της Δικαιοσύνης. Ευχαριστώ τους δικηγόρους μου. Η Μακεδονία είναι ελληνική κι αυτό δεν αλλάζει».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τον Μπαρμπαρούση ανέμεναν έξω από τα ανακριτικα γραφεία περίπου δέκα φίλοι του, οι οποίοι όταν τον είδαν να βγαίνει και να τους κάνει το σήμα της νίκης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημιες...

Κατά το φασιστικό ξέσπασμά του στη Βουλή, ο Κ. Μπαρμπαρούσης, υπερβαίνοντας κάθε όριο, είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για πραξικόπημα κατά του πολιτεύματος και της κυβέρνησης. Τότε ο ομιλητής της Χρυσής Αυγής είχε ζητήσει μεταξύ άλλων από τη στρατιωτική ηγεσία να αναλάβει τις ευθύνες της και να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η ομιλία του ο νεοναζί βρέθηκε στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας που αυθημερόν κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας.

Αργότερα, σε μία προφανή προσπάθειά του να ξεφύγει από την κατηγορία του κακουργήματος με την οποία διώκεται, ο βουλευτής, με δήλωσή του, εξέφρασε τον «απόλυτο σεβασμό» του στο «Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του» και έκανε λόγο για «ατελείς λεκτικές υπερβολές» και «άτυχες εκφράσεις» που οφείλονται σε «θυμική έξαρση».

H δήλωση αυτή αναδεικνύει τη γνωστή θρασυδειλία των χρυσαυγιτών. Δεδομένου ότι το... «σάλπισμα» του Μπαρμπαρούση για πραξικόπημα στοιχειοθετεί και ενισχύει απόλυτα τις κατηγορίες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, για να σώσει εαυτόν, τον διέγραψεπροσχηματικά από την Κ.Ο., υποστηρίζοντας πως «οι δηλώσεις του δεν συνάδουν με τις θέσεις της Χρυσής Αυγής». Όμως, ο Μπαρμπαρούσης, μόνο προσωπικές θέσεις δεν εξέφραζε. Πρώτος ο «Φύρερ» της Χ.Α. έχει δώσει τη γραμμή σε συγκεντρώσεις της ναζιστικής οργάνωσης και τον έχουν ακολουθήσει πολλά ακόμα στελέχη.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για όποιον δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη που φτάνει τα 20 χρόνια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)