to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Ελεύθεροι»... κυκλοφορούν ακόμα οι «Τύποι»

Δεν κυκλοφόρησε σήμερα η κεντροδεξιά εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», λόγω νέας 24ωρης απεργίας του συνόλου των 170 εργαζομένων στην επιχείρηση ΗΜΕΠΕΤ Α.Ε. (που εκδίδει την εφημερίδα) ιδιοκτησίας των κυρίων Σκαναβή και Μπενέκου, την οποία κήρυξαν τα συνεργαζόμενα σωματεία του Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ).


Ο λόγος της απεργίας είναι απλός όσο και δραματικός για τη ζωή των εργαζομένων στην εταιρεία: τους χρωστάνε δεδουλευμένα πολλών μηνών συνολικού ύψους 1.500.000 ευρώ και τους... δουλεύουν οι ιδιοκτήτες ψιλό γαζί.

Τούτη την ώρα η εταιρεία των Σκαναβή - Μπενέκου... δικάζει τις συνδικαλιστικές Ενώσεις στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά της απεργίας, κατά τα ειωθότα, απαιτώντας από τη Δικαιοσύνη να κρίνει την απεργία παράνομη και καταχρηστική... Ωστόσο η συνέλευση των εργαζομένων σήμερα το πρωί αποφάσισε να συνεχίσει με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες (ώστε να παρακαμφθούν οι νομικές απαγορεύσεις) την κινητοποίηση έως ότου η εργοδοσία συμμορφωθεί με το νόμο και εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Στην πρωϊνή συνέλευση των εργαζομένων μεταφέρθηκε από εκπροσώπους των εργαζομένων στον Ελεύθερο Τύπο ότι η εργοδοσία ομολόγησε ότι βαρύνεται με χρέη προς το Δημόσιο (φόροι, ΙΚΑ, ΕΤΑ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ κ.λπ) ύψους 7.500.000 ευρώ!. Παράλληλα, όλη η δημοσιογραφική πιάτσα γνωρίζει ότι η ίδια επιχείρηση χρωστάει κάπου 20.000.000 ευρώ στις τράπεζες από θαλασσοδάνεια που έλαβε με... πολιτικά μέσα.

Το αβίαστο ερώτημα, που ο καθένας σας θα θέσει, είναι ασφαλώς το πως αυτοί οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν να υποδύονται τους εκδότες και να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, όταν μάλιστα ο ένας εξ αυτών φαίνεται από τη γνωστή λίστα Λαγκάρντ να κατέχει μερικά εκατομμυριάκια ήδη από το 2007, στο υποκατάστημα Γενεύης της HSBC...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)