to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:18 | 01.06.2023

Πολιτική

Ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες έχασαν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη - Εκτέθηκε στον «αέρα» ο Βαρβιτσιώτης

Το θέμα ανέδειξε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Χάρης Μαμουλάκης, έχοντας απέναντί του τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Το στέλεχος της ΝΔ, όταν δεν κατάφερε να υποστηρίξει τον χαρακτηρισμό «fake news» για την είδηση που θέλει εκτός περίθαλψης όσους δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους στον ΕΦΚΑ, έψαξε «σωσίβιο» στις... ψηφοφορίες της Βουλής.


Μάρτυρες μιας ακόμη προσπάθειας διαστρέβλωσης της πραγματικότητας έγιναν οι τηλεθεατές της εκπομπής της ΕΡΤ «Συνδέσεις» με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου όπου φιλοξενήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 1/6 το μέλος της εκλογικής επιτροπή τους ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ.

Ο Χάρης Μαμουλάκης καυτηρίασε το γεγονός ότι, με ευθύνη της απελθούσας κυβέρνησης ΝΔ, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες βρέθηκαν από την 1η Ιουνίου χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω λήξης της προθεσμίας ρύθμισης ή εξόφλησης των οφειλών τους στον ΕΦΚΑ. Ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προειδοποιούσε εδώ και μήνες, ζητώντας από την απελθούσα κυβέρνηση, να μεριμνήσει και να φέρει μια νέα, γενναία ρύθμιση, έτσι ώστε επαγγελματίες και αγρότες να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους σε 120 δόσεις, με κούρεμα της βασικής οφειλής. Αυτές οι προειδοποιήσεις όμως, έπεσαν στο κενό. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απευθύνεται σήμερα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, ζητώντας να δώσει λύση και να προστατεύσει - ως οφείλει - το δημόσιο αγαθό της υγείας των πολιτών. Η απάντηση όμως του εκπροσώπου της ΝΔ στα παραπάνω, ήταν απλώς ότι πρόκειται για… fake news!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)