to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:08 | 02.07.2019

Πολιτική

Ελευθερία Χατζηγεωργίου: Η ΝΔ επισήμως δεν έχει πει τίποτα ακόμη για τις επιστολές Καραμανλή

Η υνέντευξη της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), υποψήφιας βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, στην εκπομπή «Έτσι έχουν τα πράγματα» - Κόκκινο 105,5 fm και στον Νίκο Σβέρκο


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εφ.Συν.»: Έξι επιστολές Καραμανλή και Μολυβιάτη για το Μακεδονικό

Τη βεβαιότητά της ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα επιλέξουν το καλύτερο για τη ζωή τους, αν συγκρίνουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο, όπως είπε, που θα στηρίξει την κοινωνία, με αυτό της Νέας Δημοκρατίας, που απευθύνεται σε λίγους και εκλεκτούς, εξέφρασε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,  Ελευθερία Χατζηγεωργίου, στην εκπομπή «Έτσι έχουν τα πράγματα» - Κόκκινο 105,5 fm και στον Νίκο Σβέρκο.

Η κ. Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε εφικτή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, μια περιφέρεια που χτυπήθηκε, όπως τόνισε, περισσότερο από την οικονομική κρίση και οι πολίτες της έχουν κατανοήσει ότι με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  στήριξε την κοινωνία. «Οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα προγράμματα: το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, απολύτως κοστολογημένο, που θα στηρίξει την κοινωνία, και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τους λίγους και εκλεκτούς», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου, συμπληρώνοντας ότι οι  πολίτες κατανοούν ποια είναι τα προγράμματα που θα βελτιώσουν τη ζωή τους.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου Σβέρκου για τις επιστολές της κυβέρνησης Καραμανλή προς τον πρόεδρο Μπους, που είδαν το φως της δημοσιότητας, η κ. Χατζηγεωργίου απάντησε ότι «η Νέα Δημοκρατία επισήμως δεν έχει πει τίποτα ακόμη για τις επιστολές γιατί προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, κάτι που έκανε εδώ και δυο χρόνια για να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού».

«Η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε μια ακροδεξιά ρητορική μόνο για εκλογικούς, ψηφοθηρικούς λόγους και προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού. Εμείς ξεκάθαρα, πατώντας στην εθνική γραμμή, την πήγαμε ένα βήμα παραπέρα. Υπογράψαμε μια συμφωνία με σύνθετη ονομασία, erga omnes, με συνταγματική αναθεώρηση και γεωγραφικό προσδιορισμό. Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής το 2005, όπως αποδεικνύουν οι επιστολές, υποστήριζε μια συμφωνία που δεν είχε ούτε γεωγραφικό προσδιορισμό ούτε erga omnes, ούτε συνταγματική αναθεώρηση του γειτονικού κράτους. Αποδεικνύεται ότι κάνανε εξωτερική πολιτική πίσω από την πλάτη των Ελλήνων. Ποιοι λοιπόν δεν ενημέρωναν τους πολιτικούς αρχηγούς, ποιοι ήταν έτοιμοι να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία;», σημείωσε η υποψήφια βουλευτής Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Όσον αφορά τα οφέλη από τη Συμφωνία, η κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε: «Από την Ανατολή δεχόμαστε μια προκλητικότητα των Τούρκων άνευ προηγουμένου, την οποία θα μπορούσαμε να έχουμε και από το Βορρά. Αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Μετά τη Συμφωνία υπογράφηκαν διάφορες συνεργασίες με τη Β. Μακεδονία, όπως ο έλεγχος του FIR από τις ένοπλες δυνάμεις μας, που διεκδικούσαν οι Τούρκοι για πολλά χρόνια. Αλλά γενικότερα δημιουργούνται οι συνθήκες για οικονομικές συνεργασίες με τους γείτονές μας. Ανοίγει ο δρόμος η Ελλάδα να αποκτήσει έναν ηγετικό ρόλο στη ΝΑ Ευρώπη λόγω της θέσης μας, λόγω του ότι τα μεγάλα λιμάνια της Βαλκανικής βρίσκονται στη Β. Ελλάδα, το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, της Αλεξανδρούπολης».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για την ξαφνική εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή, η κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι οι ίδιοι πρέπει να απαντήσουν και κυρίως ο κ. Καραμανλής, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια παρότι είναι βουλευτής.

«Ο κ. Καραμανλής έσπασε τη σιωπή του και μάλιστα τοποθετήθηκε σε ένα ζήτημα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ξέχασε να μας πει ο ίδιος πώς άσκησε ως πρωθυπουργός την εξωτερική πολιτική στο θέμα. Απλώς τάχθηκε στη γραμμή της ΝΔ για να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση είναι ότι έχουν ήδη μοιράσει τα υπουργεία και έχουν ράψει κοστούμια», τόνισε η κ. Χατζηγεωργίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)