to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ελένη Τουλουπάκη δεν είσαι μόνη σου

Όπως δεν είναι μόνος του και όποιος ορθώνει ανάστημα απέναντι στο βαθύ γραφειοκρατικό παρακρατικό κατεστημένο, σεβόμενος πρώτα τον εαυτό του και τον όρκο που έδωσε να πράττει ευσυνείδητα το καθήκον του δίχως διακρίσεις και σκοπιμότητες.



                                         
Όπως δεν είναι μόνος του και όποιος ορθώνει ανάστημα απέναντι στο βαθύ γραφειοκρατικό παρακρατικό κατεστημένο, σεβόμενος πρώτα τον εαυτό του και τον όρκο που έδωσε να πράττει  ευσυνείδητα το καθήκον του δίχως διακρίσεις και σκοπιμότητες. Πολύ περισσότερο όταν αυτός η  αυτή βρίσκεται στον ταλαιπωρημένο, πολύπαθο και όχι άδικα βαλλόμενο κατά καιρούς, χώρο της δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης που δεινοπάθησε και δεινοπαθεί από τις αγοραίες και χυδαίες πολλές φορές πολιτικές παρεμβάσεις , αλλά και από  τα έργα και τις ημέρες μερίδας επίορκων δικαστών. Έστω και αυτή η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα δικαιοσύνη δεν έπαψε να είναι το καταφύγιο και η απαντοχή αυτών που αδικήθηκαν και αδικούνται, των ανήμπορων και μη εχόντων, που καταφεύγουν σ αυτή μήπως και βρούνε το δίκιο τους. Και τούτο γιατί σε αυτήν δεν βρίσκεται μόνο η φύρα και η ντροπή, μα και δικαστές που εννοούν να κάνουν τη δουλειά τους, δικαστές που μερικές φορές πληρώνουν και το κόστος γιατί τόλμησαν να ελέγξουν, να κρίνουν αντικειμενικά και με οδηγό τα στοιχεία και την συνείδηση τους να αποδώσουν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Σε αυτή την κατηγορία αυτών που επιμένουν να πράξουν το καθήκον τους, κλείνοντας τα αυτιά τους στις απειλές και τα υβριστικά υπονοούμενα κρατικών αξιωματούχων και υπουργών της κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη, είναι και η παραπάνω δικαστικός. Και μιας και δεν εννοούσε να καταλάβει ότι πρέπει να αφήσει στην ησυχία τους τα δεξιά και ακροδεξιά λεβεντόπαιδα που οργίασαν από θέσεις ευθύνης στο φαρμακωμένο σκάνδαλο της NOVARTIS , της φόρτωσαν μια σειρά πλημμελημάτων και ένα κακούργημα δια δήθεν κατάχρηση εξουσίας, για να βάλει μυαλό και να τρέχει και να μη φτάνει.
Ο Κυριάκος και οι υπουργοί του δεν είναι ο Αργεντινός Βιντέλα, ούτε ο Χιλιανός Πινοτσέτ. Αντιθέτως αυτός και οι υπουργοί του …σέβονται τη δικαιοσύνη, την αφήνουν ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της, αλλά όταν αυτή το… παρακάνει, όταν σωνει και καλά τα βάζει με τους εκλεκτούς και τους αρίστους που είναι υπεράνω υποψίας , τότε δεν γίνεται να μη παρέμβει και να μην αποκαταστήσει την τάξη. Τι σημαίνει αυτό; Μα είναι απλό. Σε χρόνο ρεκόρ ο ελέγχων δικαστής μετατρέπεται σε υπόλογο γιατί δεν ενήργησε σύμφωνα με τις βουλές και τις επιθυμίες των εκλεκτών, η εισαγγελία κατά της διαφθοράς συγχωνεύεται άνευ καμιάς συζήτησης στο κοινοβούλιο, ούτε και την ενεργοποίηση καμιάς προβλεπομένης σε τέτοιες περιπτώσεις διαδικασία, με την εισαγγελία κατά του οικονομικού εγκλήματος  και ο φάκελος της ντροπής με τίτλο NOVARTIS – να ζήσουμε να τον θυμόμαστε – οδεύει στο αρχείο.  Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι. Ο Κυριάκος και οι πολιτικοί αδάμαντες που τον περιτριγυρίζου δεν παίζουν με τόσο σοβαρά για τη χώρα ζητήματα.  Δεν τους ενδιαφέρει το ανεπούλωτο τραύμα που καταφέρνουν με τις ελεεινές και τρισάθλιες πρακτικές τους  στη δικαιοσύνη και την ίδια τη δημοκρατία. Ούτε και τα στοιχειώδη προσχήματα κρατούν, ούτε νοιώθουν την ανάγκη να ψελλίσουν κάποιους λόγους, κάποια επιχειρήματα για όσα κάνουν, γράφοντας τον κόσμο στο γνωστό μέρος του σώματος.
Αξίζει άραγε τον κόπο κάποιος να τους θυμίσει ότι σε δυσοίωνους πολιτικά για τη χώρα καιρούς και συγκεκριμένα στη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη το 1963, ένας ανακριτής όπως καλή ώρα και τώρα, ο Χρ. Σαρτζετάκης άγνωστος τότε στο νομικό κόσμο, μη υποκύπτοντας σε κανένα εκβιασμό κρατικό και παρακρατικό, έστειλε στο δικαστήριο με βαρειές κατηγορίες επώνυμους αξιωματούχους της εποχής και άλλους παρακρατικούς, προσθέτοντας έτσι με τη γενναία στάση του τα διαχρονικής αξίας εύσημα στη δικαιοσύνη. Για να τον ακολουθήσει σύντομα ένας άλλος συνάδελφος του. Ο εισαγγελέας Π. Δελαπόρτας στη δίκη του παρακρατικού εσμού για τη ίδια υπόθεση, δεν δείλιασε και υπήρξε καταπέλτης στην αγόρευσή του για τους κατηγορούμενους. Και για τους δύο η τότε δεξιά κυβέρνηση Κων-νου Καραμανλή κράτησε έστω τα προσχήματα και δεν τούς πείραξε , ούτε τους απείλησε και προπάντων κ. Μητσοτάκη δεν τους φόρτωσε με δεκάδες νομικές παραβάσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ώστε να τους εξαφανίσει. Απλά τους εξαφάνισαν τέσσερα χρόνια αργότερα οι χουνταιοι εθνοσωτήρες.
ΥΓ . Σε όλες τις χώρες που έδρασε η φαρμακευτική NOVARTIS, παραδέχονται το σκάνδαλο και ξεκίνησαν διαδικασίες αποζημίωσης τους, με πρώτη τις ΗΠΑ. Μοναδική εξαίρεση μέχρι στιγμής αποτέλεσε το Ελληνικό δοβλέτι. Εδώ που ένα σημαντικό μέρος του κρατικού μας χρέους οφείλεται στο μεγάλο ριφιφί της φαρμακερής εταιρίας με κρατικούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Σαμαροβενιζέλου.  Μια δικαστικός άγνωστη στη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας πίστεψε πως θα σώσει την αξιοπρέπεια της χώρας ,μα και της δικαιοσύνης. Για την…απερισκεψία της αυτή σήμερα πληρώνει. Ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας μας υποκλίνεται μπροστά της.
Τέλος πώς να ξεχάσει κανείς την νέα αχρειότητα της κ. Φώφης. Έβαλε τη μισή κοινοβουλευτική της ομάδα να καταθέσει επερώτηση στη βουλή, ελέγχοντας τον αρμόδιο υπουργό γιατί καθυστερεί να θέσει σε αργία την…εγκληματία ανακρίτρια. Γιατί Φώφη δεν ζητάς καλύτερα την άμεση εκτέλεση της; Ίσως έτσι ο Κυριάκος να σου έδινε μια υπουργική καρέκλα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)