to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 11.02.2014

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Ελένη Πορτάλιου: "Εκτός τόπου και χρόνου ο απολογισμός του Γ. Καμίνη"

Η δημοτική σύμβουλος στο δήμο Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη, Ελένη Πορτάλιου, μιλά στο Κόκκινο για τον απολογισμό του έργου του Γ. Καμίνη αλλά και της αντιπολίτευσης στο δήμο.


Έντονη κριτική στον χθεσινό απολογισμό των πεπραγμένων του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη έκανε μέσω του Κόκκινου η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, Ελένη Πορτάλιου κατηγορώντας τον δήμαρχο πως εφάρμοσε απόλυτα τη μνημονιακή πολιτική  στο δήμο σε καιρό ανθρωπιστικής κρίσης και κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους και της αυτοδιοίκησης λόγω των μνημονιακών πολιτικών.

Η κ. Πορτάλιου τόνισε πως ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε "σαν να βρισκόταν σε άλλο τόπο και χρόνο" ενώ μέσω του απολογισμού του "υπερασπίστηκε την ακραία λιτότητα, τις απολύσεις των εργαζομένων και τις περικοπές στη κοινωνική πολιτική".

Κατηγόρησε τη δημοτική πλειοψηφία πως δεν συμμετείχε στις ενώσεις των δήμων όπου εκεί εκτυλίχθηκαν "πραγματικές συγκρούσεις εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής. Αντί αυτού ο δήμαρχος Αθηναίων απουσίαζε και δεν υλοποιούσε καμία απο τις αποφάσεις που λαμβάνονταν στα όργανα αυτά".

Αντιθέτως ο κ. Καμίνης, όπως δήλωσε η κ,. Πορτάλιου "μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων" υποβαθμίζοντας τον κρίσιμο ρόλο του δήμου σε συνθήκες κρίσης. Παράλληλα πρόσθεσε πως  η δημοτική πλειοψηφία πολιτεύτηκε αυταρχικά συμπλέοντας με τον Ν. Δένδια και τις επιχειρήσεις σκούπα και ενδίδοντας στη θεωρία των δύο άκρων τοποθετώντας την Ανοιχτή Πόλη στο ένα απο τα δύο άκρα την ώρα που το φίδι του ρατσισμού κυκλοφορούσε ελεύθερο. 

Η Ανοιχτή Πόλη κατήγγειλε πως ο Γ. Καμίνης στα χρόνια της δημαρχίας του στήριξε τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως εκφράστηκαν στη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, στη λειτουργία των μεγάλων φαρμακείων έναντι των μικρών και στη παραχώρηση του Εθνικού Κήπου στον Δημήτρη Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ. Παράλληλα στήριξε το έργο της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου το οποίο απορροφά πολύτιμους πόρους 120 εκατ ευρώ απο το ΕΣΠΑ τα οποία θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε κοινωνικό και οικολογικό έργο στις γειτονιές της Αθήνας.

"Διαμορφώσαμε ένα τρίτο ρεύμα στο χώρο της αυτοδιοίκησης"

"Εμείς κινηθήκαμε με διαφορετικό τρόπο απο την πλειοψηφία και την αξιωματική αντιπολίτευση ερχόμενοι σε πλήρη αντιπαράθεση με τις μνημονιακές πολιτικές, επιδιώξαμε καθημερινή συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους δημότες της Αθήνας με παρεμβάσεις στα όργανα, διαμορφώνοντας το τρίτο ρεύμα στην αυτοδιοίκηση" δήλωσε η Ελένη Πορτάλιου παρουσιάζοντας τον απολογισμό του έργου της Ανοιχτής Πόλης.

"Συμμετείχαμε στα αντιφασιστικά κινήματα, στους αγανακτισμένους και στηρίξαμε θεσμούς αλληλεγγύης. Είχαμε μικρές νίκες και αυτό δίχνει οτι οι αγώνες δεν σταματούν ούτε μια μέρα" τόνισε η Ε. Πορτάλιου.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)