to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 24.06.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Έλενα Ακρίτα: Μόνο η Αριστερά βγαίνει στο δρόμο για τα γυναικεία δικαιώματα

Γυναικοκτονία είναι η δολοφονία γυναίκας επειδή είναι γυναίκα, τί δεν μπορούν να καταλάβουν και γιατι τους ενοχλεί τόσο;


“Δεν υπάρχει περίπτωση να με εμποδίσουν να γράφω και να λέω αυτό που σκέφτομαι, όσες απαγορεύσεις κι αν μου επιβάλει το φέισμπουκ” είπε σήμερα στο Κόκκινο η δημοσιογράφος και συγγραφέας Ελενα Ακρίτα με αφορμή νέα “ποινή” που της επιβλήθηκε από τον μυστηριώδη “αλγόριθμο”.

“Καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επώνυμοι Νεοδημοκράτες γράφουν τέρατα, μισανθρωπικά και ρατσιστικά αλλά ουδείς ενοχλείται” τόνισε μιλώντας στην Ευγενία Λουπάκη. “Εχουμε την χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση, μακράν τη χειρότερη” υπογράμμισε “και την στηρίζουν τα χειρότερα ΜΜΕ που είχαμε ποτέ”.

“Η έκρηξη δολοφονικής βίας και ιδιαίτερα βίας κατά των γυναικών, χρειάζεται αντίσταση και το πληκτρολόγιο που τόσο κατηγορείται, έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο” τόνισε η Ελενα Ακρίτα.

Πρέπει να πούμε ωστόστο ότι μόνο η Αριστερά βγαίνει στο δρόμο για να υπερασπιστεί τις γυναίκες και να διαμαρτυρηθεί για την κακοποίησή τους. Με κρύο ή με 40 βαθμούς, η Αριστερά είναι στο δρόμο, οι φεμινίστριες είναι στο δρόμο, όπως προχθές με τον φρικτό βιασμό της καθαρίστριας στα Πετράλωνα. Η Δεξιά βγαίνει μόνο για τη Μακονία. Κι επειδή λένε συνέχεια για τη ΜΑΡΦΙΝ η απάντηση είναι ότι ούτε για τη ΜΑΡΦΙΝ βγήκε η Δεξιά στο δρόμο”.

“Ζορίζονται όταν μιλάμε για γυναικοκτονία. Μα γιατί; Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν ότι όταν μία γυναίκα δολοφονείται επειδή είναι σύζυγος που ήθελε να φύγει ή αδελφή που δεν ήθελε να παντρευτεί, όπως έγινε στην Ινδία, τότε είναι γυναικοκτονία; Οταν μια γυναίκα δολοφονείται, όχι σε καυγά, όχι επειδή την πάτησε αυτοκίνητο, αλλά επειδή είναι γυναίκα, τότε είναι γυναικοτονία”, κατέληξε η Ελενα Ακρίτα και αναφέρθηκε στην μικρή Βάσω που έχασε τη ζωή της προσπαθώντας ν’ αδυνατίσει με χειρουργική μέθοδο: “Πέρα από την ευθύνη του γιατρού, που δεν έπρεπε να κάνει τέτοια επέμβαση σ’ ένα μικρό παιδί, νομίζω ότι ευθύνη έχουμε κι όλοι οι γονείς.

Αντί να ρωτάμε το παιδί μας όταν γυρίζει από το σχολείο αν του έκανε κάποιος μπούλινγκ, πρέπει να το ρωτάμε
μήπως έκανε αυτό μπούλινγκ σε άλλο παιδί. Να μάθουμε τα παιδιά μας να μην κάνουν μπούλνγκ σε κανέναν και για κανένα λόγο”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)