to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:04 | 05.01.2014

πηγή: news247

Πολιτική

Έλεγχος στις συμβάσεις Τομπούλογλου: Υπάλληλοι εταιρίας καθαρισμού "βαφτίστηκαν" διοικητικοί

Σε σαρωτικούς ελέγχους στις συμβάσεις που είχε υπογράψει ο Χάρης Τομπούλογλου ως πρόεδρος του νοσοκομείου παίδων "Αγλαΐα Κυριακού", προχωρούν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να αποκαλυφθούν και τυχόν άλλες παράνομες και αδιαφανείς ενέργειες του, πέρα από τη γνωστή με τη μίζα των 25.000 ευρώ που πήρε από εταιρία και η οποία οδήγησε στη σύλληψη του.


Στο "μικροσκόπιο" των επιθεωρητών πρόκειται να μπει η σύμβαση που είχε υπογράψει ο Τομπούλογλου για την καθαριότητα του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το MEGA, επτά άτομα που εργάζονται στην συγκεκριμένη εταιρία προέρχονται από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, στην οποία να θυμίσουμε ότι ήταν υποψήφιος δήμαρχος ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου ενώ παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται να πληρώνονται από την εταιρία, απασχολούνται ως διοικητικοί υπάλληλοι. Μάλιστα, μία από τους υπαλλήλους είναι κόρη της υπεύθυνης στην υπηρεσία που ελέγχει τον τομέα της καθαριότητας του νοσοκομείου.

"Συνέστησα μια επιτροπή η οποία θα εξετάσει λεπτομερώς και σε βάθος όλα τα στοιχεία, τα πεπραγμένα, του διοικητικού συμβουλίου, συμβάσεις και γενικά το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Τομπούλογλου. Τέτοιες πράξεις δεν τις κάνεις μια φορά, τις κάνεις σταδιακά, ξεκινάς από τα λίγα και προχωράς. Δεν ξέρω τι θα βρει αλλά είναι πολύ πιθανό να βρουν πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα και ποινικά και πειθαρχικά" δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

"Ύποπτη" θεωρείται, επίσης, και η σύμβαση με εταιρία για τη φύλαξη του νοσοκομείου, η οποία, όπως αποκαλύπτεται, είναι θυγατρική της εταιρίας καθαρισμού. Το έργο μάλιστα ανατέθηκε στη συγκεκριμένη εταιρία με διαγωνισμό που κράτησε μόλις δύο ημέρες. Να σημειωθεί ότι συνήθως τέτοιοι διαγωνισμοί διαρκούν τουλάχιστον 15-20 ημέρες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην προκήρυξη του διαγωνισμού, που είχε αναρτηθεί στη "Διαύγεια", υπήρχε το όνομα της αναπληρώτριας διοικήτριας, η οποία ωστόσο δεν ήξερε τίποτα. "Δεν υπέγραψα ποτέ αίτημα για την έναρξη σχετικού διαγωνισμού. Δεν έλαβα ποτέ γνώση του θέματος μάλιστα όταν όλα συνέβησαν εγώ ήμουν στο εξωτερικό με εκπαιδευτική άδεια. Όταν επέστρεψα και διαπίστωσα ότι είχε ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός με ασυνήθιστα γρήγορους ρυθμούς, διατύπωσα άμεσα εγγράφως την αντίθεσή μου και την έντονη διαμαρτυρία μου" επεσήμανε η πρώην διοικήτρια του νοσοκομείου, Ρεγγίνα Θεάκου.

Και όλα αυτά, ενώ η εταιρία πήρε τον διαγωνισμό με προσφορά χαμηλότερη από τους υπόλοιπους υποψήφιους, υπολογίζοντας τα μεροκάματα των εργαζομένων πολύ χαμηλότερα από αυτό που προβλέπει η συλλογική σύμβαση. Στη συνέχεια και αφού είχε πάρει το έργο, η εταιρία ζήτησε να αυξήσει την προσφορά, προκειμένου να καλύψει τα νόμιμα μεροκάματα.

Φως αναμένεται να πέσει, ακόμη, και στην υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Πρώτα για το Παιδί", την οποία είχε συστήσει ο Τομπούλογλου, ζητώντας να στεγαστεί στο νοσοκομείο. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στο γιατί ο πρώην πρόεδρος του "Αγλαΐα Κυριακού" καθυστερούσε την αποδοχή μεγάλης δωρεάς που προοριζόταν για την κατασκευή μονάδας αυξημένης φροντίδας και αν αυτό γινόταν με σκοπό τα χρήματα να περάσουν από τα χέρια του, μέσω της δικής του ΜΚΟ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)