to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 26.10.2022

Πολιτική

Έλεγχος ορκωτών λογιστών στα εισοδήματα του Α. Πάτση

Η επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής θα συνεδριάσει τις επόμενες εβδομάδες για το σκάνδαλο Πάτση αφού έχει στα χέρια της το πόρισμα ενημέρωσε ο κ. Μπούρας την Όλγα Γεροβασίλη


Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», ενώ ταυτόχρονα ζήτησε εξηγήσεις για τους ελλιπείς ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαντώντας στην Όλγα Γεροβασίλη που έθεσε το θέμα Πάτση, ο Θανάσης Μπούρας, πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», είπε ότι Επιτροπή έχει ελέγξει τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του βουλευτή για τις χρήσεις έως και το 2019 και του ζήτησε τρεις φορές εξηγήσεις για διάφορα θέματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες» ανέφερε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου όταν τα μέλη της έχουν στα χέρια τους το πόρισμα του ελέγχου που θα συντάξουν οι ορκωτοί λογιστές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Θανάσης Μπούρας σημείωσε πως έχει δώσει εντολή στους ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν ταχύτατα την οικονομική δραστηριότητα του Ανδρέα Πάτση με εντολή να του φέρουν σε μία εβδομάδα τα αποτελέσματα. Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως δεν ορκίζεται ότι θα είναι έτοιμο το πόρισμα σε μία εβδομάδα καθώς πρόκειται για εξωχώριες εταιρείες, διαβεβαίωσε όμως ότι θα συνεδριάσει η Επιτροπή αμέσως μόλις λάβει το πόρισμα των ορκωτών λογιστών.

Επιπλέον, ο κ. Μπούρας διέψευσε τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης δήλωσε στο OPEN ότι ουδέποτε η Επιτροπή του είπε ότι κάνει κάτι λάθος. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι έχει ζητηθεί από τον κύριο Πάτση τρεις φορές να δώσει εξηγήσεις για διαφορετικά ζητήματα που αφορούν την δήλωσή του.

Η Επιτροπή καλείται να ασχοληθεί και για τα περίπου 4 εκατ. που έδωσε ο κύριος Πάτσης για την αγορά «κόκκινων δανείων» αλλά και με τις συμβάσεις που φέρεται να είχε κάνει με το Δημόσιο (ΕΛΤΑ) αλλά και με τις τρεις Offshore εταιρείες, που είχε δηλώσεις στο «Πόθεν Έσχες» από το 2019.

Πηγές: ieidiseis,gr, ethnos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)