to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 29.04.2013

Πολιτική

Ελέγχεται για οικονομικές παρατυπίες η δημοτική αρχή Βύρωνα - Ανακοίνωση της Επιτροπής για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα

Γενικεύεται η αμφισβήτηση - Πυρά από παντού δέχεται το σάπιο καθεστώς της αδιαφάνειας και της απολυταρχίας της Δημοτικής Αρχής Χαρδαλιά, που στηρίζεται από το κόμμα της Ν.Δ


Μετά από έγγραφο του Γ.Γ της Αποκ. Διοίκησης Αττικής  

 ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Γενικεύεται η αμφισβήτηση - Πυρά από παντού δέχεται το σάπιο καθεστώς της αδιαφάνειας και της απολυταρχίας της Δημοτικής Αρχής Χαρδαλιά, που στηρίζεται από το κόμμα της Ν.Δ

ΤΟ ΣΔΟΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ  ΑΣΥΔΟΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΒΑΛΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΒΥΡΩΝΙΩΤΕΣ 350.000 ΕΥΡΩ!!....

Με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που υπογράφεται από τον Γ.Γ Δημήτρη Καλογερόπουλο, και απευθύνεται στο Υπουργείο Οικονομικών, ζητείται η «διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στον Δήμο Βύρωνα και τα νομικά πρόσωπα αυτού» για την αξιολόγηση σχετικών με την οικονομική διαχείριση καταγγελιών. Η παρέμβαση του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έρχεται μετά από έγγραφες καταγγελίες του Δημήτρη Σουλιώτη, που στάλθηκαν στα αρμόδια υπουργεία, το ΣΔΟΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο, τον Επιθεωρητή Δημόσια Διοίκησης κ. Ρακιντζή και άλλους φορείς και αφορούσαν συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις τόσο της Διοίκησης του Οργανισμού Πολιτισμού και άθλησης του Δήμου Βύρωνα όσο και του ίδιου του Δημάρχου ( και άλλων δημοτικών υπηρεσιών και προσώπων), που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση των υπό έλεγχο νομικών προσώπων του Δήμου.  

Υπενθυμίζεται ότι οι καταγγελίες, μεταξύ των άλλων, αφορούσαν κύρια την ύπαρξη παράνομου τραπεζικού λογαριασμού και αδιαφανή διαχείριση των οικονομικών του πρώην Αθλ. Οργανισμό Δήμου Βύρωνα (ΑΟΔΒ) επί προεδρίας Μαρίας Βυρίνη (στέλεχος της Ν.Δ) αλλά και πιο πριν ενώ περιελάμβαναν και καταγγελίες για την δόλια εξαπάτηση διοικητικών οργάνων, καταπάτηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, κατάχρηση εξουσίας, άρνηση παράδοσης στοιχείων σε μέλη της Διοίκησης του Α.Ο, ανωμαλίες και ενδεχόμενο παράνομο καθεστώς διαφημιστικών εισπράξεων, αδιαφάνεια, παραβιάσεις του δημόσιου λογιστικού, παρανομίες και μη έγκριση οικονομικών προϋπολογισμών και απολογισμών, παράνομη χρηματοδότηση οργανώσεων και ιδιωτών, αναθέσεις έργων έξω από κάθε νομιμότητα και δημοκρατική διαδικασία, παράνομες χρηματοδοτήσεις της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ», μια  ΜΚΟ που ελέγχεται αποκλειστικά από πολιτικά στελέχη της Ν.Δ και παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα. Υπενθυμίζουμε ότι όπως έχει γραφτεί και δεν έχει διαψευστεί, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ κατηγορείται για σοβαρές διαχειριστικές και άλλες παρανομίες, ενώ ο φάκελός της βρίσκεται εδώ και αρκετό καιρό στον εισαγγελέα,  για οικονομικά σκάνδαλα, μαύρη εργασία κλπ. Σημειώνουμε ότι παρά την βαρύτητα των καταγγελιών,  η δικαιοσύνη δεν φαίνεται να βιάζεται (!) ενώ η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος παρέχοντας πλήρη συγκάλυψη στα σκάνδαλα και στα στελέχη της Ν.Δ αλλά και τα άλλα κυκλώματα της πολιτικής εξαχρείωσης του συστήματος και των πολιτικών εκπροσώπων του. 

Η γενική απροθυμία και η χρονική καθυστέρηση, που σημειώνεται στη παρέμβαση των οργάνων της πολιτείας και οι «πονηρές» διατυπώσεις του εγγράφου του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, δείχνουν ότι η κυβέρνηση και τα όργανα ελέγχου δεν θέλουν στην πραγματικότητα να προχωρήσουν στην πάταξη της ανομίας και ότι στην  κυριολεξία, κάτω από ένα κλίμα γενικής κατακραυγή και υποψίας, σέρνονται σε διαδικασίες  προσχηματικών ελέγχων, με σκοπό  να συσκοτίσουν την αλήθεια και να αφήσουν ατιμώρητο το «αδελφό» καθεστώς της σήψης και της παρακμής στον Δήμο Βύρωνα και όχι μόνο…..  

2010:

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΩΝ 350.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ !...

Εκτός από τον Α.Ο.Δ.Β, υπενθυμίζεται επίσης ότι παράνομος τραπεζικός λογαριασμός λειτουργούσε επί χρόνια, με πρωταγωνιστή και ευθύνη του Δημάρχου Ν. Χαρδαλιά, στο λεγόμενο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα (σήμερα ΟΠΑΔΒ), μέσω του οποίου διακινούνταν, προς άγνωστους αποδέκτες, μεγάλα χρηματικά ποσά του Φεστιβάλ των Βράχων και ενδεχομένως και χρηματικά ποσά, που ενδεχόμενα προέρχονταν από άλλες πηγές!.... Η διαχείριση του λογαριασμού γίνονταν με ευθύνη Χαρδαλιά αλλά και «υπαλλήλους» αδήλωτους και ανασφάλιστους ( πώς και από πού τότε πληρωνόντουσαν;), πρόσωπα ξένα, που δεν ήταν ούτε υπάλληλοι του Δήμου ούτε του Πνευματικού Κέντρου (!....) αλλά πρόσωπα της εμπιστοσύνης και εγκάθετα της δημοτικής εξουσίας! 

Το ΣΔΟΕ το οποίο άρχισε τον έλεγχο το 2010 και τον διέκοψε απότομα στις αρχές του 2012 χωρίς να ερευνήσει όλο το χρονικό διάστημα αλλά μόνο την διετία 2008-2009, αντί να δώσει στην δημοσιότητα το πόρισμα, το οποίο συνέταξε και να παραπέμψει στην δικαιοσύνη τους άθλιους πρωταγωνιστές και τους εμπλεκόμενους σε σωρεία φορολογικών και ποινικών αδικημάτων στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Βύρωνα, έβαλε απλώς ένα πρόστιμο 350.000 ευρώ στον Δήμο, το οποίο φυσικά θα το πληρώσει ο βυρωνιώτικος λαός, και σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να δώσει κανέναν λογαριασμό, προφανώς με άνωθεν εντολές της κυβέρνησης και του υπουργείου οικονομικών, επικεφαλής του οποίου ήταν τότε ο Γ. Παπακωσταντίνου!

 Η «Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα», καταγγέλλει ότι η έρευνα που έγινε από το ΣΔΟΕ το 2010, στον τότε Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βύρωνα, αποτέλεσε στην πραγματικότητα μια κωμωδία. Η έρευνα διακόπηκε με εντολή των  μηχανισμών της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του ΣΔΟΕ,  επί Καπελέρη- Παπακωσταντίνου και επειδή  δεν μπορούσαν να αποκρύψουν την τεράστια φοροδιαφυγή αποδέχτηκαν την ύπαρξή της αλλά χωρίς να ασκηθεί καμιά δίωξη σε κανένα και χωρίς να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα. Όλα έγιναν για να συγκαλυφθεί το όργιο της φοροδιαφυγής στο Φεστιβάλ των Βράχων του Δήμου Βύρωνα, οι τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης του σημερινού ΟΠΑΔΒ και να μείνουν στο σκοτάδι τα μεγέθη της απόκρυψης εσόδων και εισπράξεων αλλά και  πληθώρας άλλων παρανομιών, που σχετίζονται με σπόνσορες, εταιρίες διαφήμισης και εταιρίες  προώθησης και οργάνωσης συναυλιών, με τις οποίες εκτός από καλλιτέχνες,  καλλιτεχνικά συγκροτήματα και συνθέτες, συνδέεται μαζί τους και ένα ευρύ φάσμα πολιτικών προσώπων. 

Είναι γενική η λαϊκή αξίωση να ριχτεί άπλετο φως στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Βύρωνα και τις αιτίες της τεράστιας υπερχρέωσης που σημαίνει νέα δεινά και νέα οικονομικά βάρη στον λαό του Βύρωνα. Ζητάνε να ερευνηθούν οι ευθύνες του ΣΔΟΕ και του υπουργείου οικονομικών για την μη ολοκλήρωση και την διακοπή της έρευνας το 2012 και κυρίως την μη άσκηση διώξεων για τα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί στο Φεστιβάλ των Βράχων, τον ΟΠΑΔΒ και τον Δήμο και ακόμα το πρόστιμο των 350.000 ευρώ να καταλογισθεί σε όσους παρανόμησαν και λήστεψαν τον ελληνικό λαό.  

Η Επιτροπή για την Καταγραφή της Κατάστασης στον Δήμο Βύρωνα 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)