to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:19 | 15.10.2014

πηγή: alterthess

Κοινωνία

Έλαβε δεσμεύσεις από το Υπ. Εργασίας η αντιπροσωπεία για τη ΒΙΟ.ΜΕ.

Στο υπουργείο Εργασίας βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία των εργαζομένων του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ. ΜΕ όπου είχε συνάντηση με τον υφυπουργό εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.


Στη συνάντηση συμμετείχε ο εργαζόμενος της ΒΙΟ.ΜΕ Μάκης Αναγνώστου, ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρήστος Μπακέλας, η σύνδικος από τη πλευρά της πτωχευμένης Φίλκεραμ καθώς και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και η αντιπροσωπεία έλαβε δεσμεύσεις από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για προσπάθεια επίλυσης των νομικών θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα θα γίνει προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η εκποίηση του ακινήτου που στεγάζεται το εργοστάσιο προκειμένου να παραμείνουν οι εργαζόμενοι και να συνεχίσει η παραγωγική διαδικασία. Επιπλέον ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων από κοινού με τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση της επίλυσης του νομικού κενού και θα διερευνήσουν τη δυνατότητα κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης.

Ολοήμερο Δράσης, Συζήτησης και Αλληλεγγύης στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι στη ΒΙΟ.ΜΕ διοργανώνουν μια ημέρα δράσης το Σάββατο στις 18 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ.

Δεκάδες παραγωγοί, από τις αγορές χωρίς μεσάζοντες μέχρι συνεργατικά εγχειρήματα δεκάδων κλάδων, θα εκθέσουν τα προϊόντα τους μαζί με τα αλληλέγγυα προϊόντα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. σε μια προσπάθεια να σπάσουμε το κλίμα απαγόρευσης που οι κατασταλτικοί μηχανισμοί δημιουργούν σε πλατείες και γειτονιές.

Στο ελεύθερο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, το εργοστάσιο που λειτουργεί με αυτοδιεύθυνση και πλήρη εργατικό έλεγχο, συναντιούνται παραγωγοί λαχανικών, οπωροκηπευτικών και φρούτων, με συνεργατικά εγχειρήματα και προσπάθειες από τις τεχνολογίες, μέχρι και την έκδοση βιβλίων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για να διερευνήσουμε τις προθέσεις αλλά τις δυνατότητες να σταθεροποιηθεί η ημερίδα αυτή σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και να επεκταθεί και στο κέντρο της πόλης. Ταυτόχρονα θα υπάρχει θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά, μουσικό ρεμπέτικο γλέντι το βράδυ αλλά και κουζίνες αλληλεγγύης από αυτοοργανωμένα εγχειρήματα.

Κ.Μ

tags: ΒΙΟΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)