to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:26 | 07.03.2021

Κοινωνία

Ελασσόνα: Μη κατοικήσιμα 898 σπίτια - Νεκρός 83χρονος που είχε απεγκλωβιστεί

O ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.


Ο 83χρονος μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο σπίτι τους στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, όταν ο Εγκέλαδος κατέστρεψε το ορεινό χωριό της Ελασσόνας και γκρέμισε το σπίτι τους.

Τον ηλικιωμένο είχαν απεγκλωβίσει τα σωστικά συνεργεία που βρέθηκαν στην περιοχή και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης. Χθες ο 83χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου λίγο αργότερα κατέληξε.

Πάντως, δεν διευκρινίζεται η αιτία θανάτου του άτυχου άνδρα, ο οποίος φέρεται να μην είχε τραυματιστεί από τον σεισμό.

Ακατάλληλα κτίρια και εγκαταστάσεις

Μέχρι στιγμής, 898 κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες από τις 1.609 που ελέχθησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας. Ειδικότερα, το Σάββατο διεξήχθησαν, από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αυτοψίες σε 1.800 κτίρια. Από αυτές 1.609 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 898 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας έφτασαν τα πρώτα 37 τροχόσπιτα για να μείνουν όσοι τα σπίτια τους κρίθηκαν ακατοίκητα, ενώ αποφασίστηκε και η μεταφορά οικίσκων μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κλειστά τα σχολεία

Τα σχολεία των σεισμόπληκτων περιοχών που είναι κλειστά μετά από εισήγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων προς τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Αυτό τόνισε  η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, η οποία βρέθηκε σήμερα στις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Για το σχολείο του Δαμασίου, από το οποίο με την στήριξη του διευθυντή και των εκπαιδευτικών, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μαθητών κατά την διάρκεια του σεισμού, παρά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη, η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον διευθυντή του σχολείου, υπενθυμίζοντας πως το συγκεκριμένο σχολείο είχε διακριθεί σε διαγωνισμό μεταξύ σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)