to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 08.02.2013

Πολιτική

ΕΛΑΣ: Βασανισμοί; Ποιοι βασανισμοί; (βίντεο)

Από τη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, Π. Στάθη, σήμερα το μεσημέρι, προκύπτει ότι η Αστυνομία δεν παραδέχεται ότι έγιναν βασανισμοί των νεαρών που συνελήφθησαν στο Βελβεντό Κοζάνης.


Έδειξαν βίντεο από τη σύλληψη -με τους νεαρούς ακινητοποιημένους- και φωτογραφίες, ώστε να ενισχύσουν τους ισχυρισμούς τους. Ανακοινώθηκε ότι με βάση τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων και αστυνομικών που πήραν μέρος στην επιχείρηση προκύπτει ότι οι τραυματισμοί προέκυψαν από τη συμπλοκή - πάλη και μάλιστα αναφέρθηκε ότι οι νεαροί δεν ήταν... τόσο σωματώδεις όσο οι άνδρες της Αστυνομίας. 


Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα μαυρισμένα μάτια, οι μώλωπες στο πρόσωπο και τα σκισίματα προήλθαν από τη μάχη των τεσσάρων με τους αστυνομικούς την ώρα της σύλληψης. Αντιστάθηκαν δηλαδή, επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χτυπήματα στο πρόσωπο για να τους ακινητοποιήσουν. 


Αντέδρασαν και οι δημοσιογράφοι

Έντονη ήταν η αντίδραση των δημοσιογράφων στους ιχυρισμούς της ΕΛΑΣ για μη τραυματισμό των 4 συλληφθέντων. Για ντροπή έκαναν λόγο, ενώ ζήτησαν εξηγήσεις για τις φωτογραφίες που τους δόθηκαν ως αποδεικτικό υλικό. Μάλιστα οι συντάκτες του αστυνομικού ρεπορτάζ έκαναν λόγο για κουκούλωμα φωνάζοντας στους αστυνομικούς ότι "μας δουλεύετε".

Σε ερωτήσεις σχετικά με τραυματισμό αστυνομικών κατά την υποτιθέμενη συμπλοκή, η ΕΛΑΣ ισχυρίζεται ότι υπήρξαν, αλλά δεν έδωσε στη δημοσιότητα ούτε φωτογραφίες, ούτε ιατροδικαστικές εκθέσεις.


Δείτε το βίντεο από real:


Διαβάστε επίσης:

Εισαγγελική παρέμβαση για τα βασανιστήρια στους συλληφθέντες της Κοζάνης - Προκλητικές δηλώσεις Δένδια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)