to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:38 | 15.05.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευσε πορεία Παλαιστινίων προς την ισραηλινή πρεσβεία

«Αδιανόητη, αντιδημοκρατική και ανθελληνική απόφαση»


φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI

Ως «αντιδημοκρατική, ρατσιστική, σιωνιστική και φασιστική», χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ να ακυρώσει τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη κινητοποίηση και πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ, για την ημέρα της Παλαιστινιακής Νάκμπα ο Σεχάντε Αντνάν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκο τονίζει ότι «οι υφιστάμενοί σας σας τοποθέτησαν στην θέση του "εχθρού του Παλαιστινιακού Λαού, του δημοκρατικού Ελληνικού λαού και των ανθρώπινων δικαιωμάτων"».

Ταυτόχρονα ζητά από τον υπουργό να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για αυτήν την –όπως τη χαρακτηρίζει– αδιανόητη, αντιδημοκρατική και ανθελληνική απόφαση.

Στη σχετική του επιστολή προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Τάκη Θεοδωράκο, ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι από τις 5 Μαΐου ένας εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής παροικίας γνωστοποίησε και πήρε την έγγραφη άδειας τής αστυνομίας για την πραγματοποίηση μηχανοκίνητης πορείας το Σάββατο 14 Μαΐου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Σεχάντε Αντνάν, την ημέρα της προγραμματισμένης κινητοποίησης κοινοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. προς τους διοργανωτές μια απόφαση για απαγόρευση της πορείας με αιτία ότι «θα επηρεαστεί η κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής».

Η επιστολή - καταγγελία

Προς τον υπουργό πολιτικής Προστασίας Τάκη Θεοδωράκου

Η Ημέρα Nakba (15 Μαΐου) είναι η ημέρα για τον εορτασμό της επετείου της Nakba του παλαιστινιακού λαού, όπου οι Παλαιστίνιοι θυμούνται την ανθρώπινη τραγωδία και τον εκτοπισμό τους από την πατρίδα τους. Συμφωνήθηκε ότι η Ημέρα Μνήμης θα είναι η επόμενη της επετείου της ανακήρυξης του Κράτους του Ισραήλ, υποδεικνύοντας ότι όλα όσα είχαν κάνει οι σιωνιστικές ένοπλες ομάδες εναντίον του παλαιστινιακού λαού ήταν για να προετοιμάσουν το έδαφος για την ίδρυση αυτού του κράτους, που προορίζεται να είναι κράτος μόνο για τους Εβραίους.

Στην Ελλάδα εδώ και πάνω από 40 χρόνια η Παλαιστίνιοι της διασποράς « Παλαιστινιακή Παροικία» με σύμφωνη γνώμη πάντα των Ελληνικών αρχών και την αλληλεγγύη του Ελληνικού λαού, τιμούν την μνήμη αυτή με εκδηλώσεις και ειρηνικές πορείες προς την Ισραηλινή Πρεσβεία.

Στις 5/5/2022 ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας γνωστοποίηση και πήρε την έγγραφη άδεις της αστυνομίας για την πραγματοποίηση μηχανοκίνητη πορεία  το Σάββατο 14/5 με αφετηρία το Καλλιμάρμαρό  στις 11 το πρωί προς την Πρεσβεία του Ισραήλ όπως ακριβώς συνέβη Πέρσι με την συνοδεία της τροχαίας.


Σήμερα και ενώ ήταν όλα έτοιμα να ξεκινήσει η πορεία με την καθοδήγηση της τροχαίας που ήδη ηταν παρούσα και την ευχαριστούμε πολύ, Δυστυχώς οι υφιστάμενοί  σας κύριε υπουργέ μας έστειλαν την παρακάτω αντιδημοκρατική ρατσιστική σιωνιστική και φασιστική απόφαση απαγόρευσης της πορείας με δήθεν ότι θα επηρεαστεί η κοινωνικοοικονομική της περιοχής!!!!!

Θυμηθείτε κύριε υπουργέ τις πρόσφατες λαοθάλασσες πορείες συμπαράστασης του Ελληνικού λαού προς την Ουκρανία που δεν απαγορεύτηκαν!!!! 

Γιατί κύριε υπουργέ αυτά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά?

ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΎΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ?

Σήμερα κύριε υπουργέ οι υφιστάμενοί σας σας τοποθέτησαν στην θέση του « εχθρού του Παλαιστινιακού Λαού, του δημοκρατικού Ελληνικού λαού και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Είμαι σίγουρος  ότι ο Πρωθυπουργός  και ο Υπουργός εξωτερικών αλλά και τα στελέχη της κυβέρνησης δεν συμφωνούν με αυτήν την πολιτική του υπουργείο σας απέναντι στην Παλαιστινιακή υπόθεση.

Εμείς οι Έλληνες πολίτες με παλαιστινιακή καταγωγή θα χαρούμε πολύ κύριε υπουργέ να δείξτε και εσείς την αντίθεση σας σε αυτή την ντροπιαστική πολιτική απέναντι σε έναν λάου που αγωνίζεται για την ελευθερία του και για μια αξιοπρεπή ζωή σε μια ελεύθερη πατρίδα, και ΝΑ ΖΗΤΉΣΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΏΜΗ για αυτή την αδιανόητη αντιδημοκρατική ανθελληνική απόφαση του ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΣΕΧΑΝΤΕ ΑΝΤΝΑΝ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)