to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:20 | 17.06.2017

Κοινωνία

Πλήθος κόσμου στο 6ο Thessaloniki Pride: Ομάδα ακροδεξιών επιχείρησε να σταματήσει την πορεία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη παρέλαση του Thessaloniki Pride, η οποία ξεκίνησε όπως κάθε χρόνο από τον Λευκό Πύργο. Πλήθος κόσμου, οργανώσεις και συλλογικότητες συμμετείχαν και φέτος με σύνθημα: «Έλα όπως είσαι» - Ολιγομελής ομάδα ακροδεξιών επιχείρησε χωρίς επιτυχία να σταματήσει την παρέλαση βάζοντας κάδους στην μέση του δρόμου. Μετά από παρέμβαση της αστυνομίας η παρέλαση συνεχίστηκε κανονικά


Ολοκληρώθηκε η μεγάλη παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 6ου Thessaloniki Pride. Πάνω από 13.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στον Λευκό Πύργο και πορεύτηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας πάλι στο σημείο εκκίνησης. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν την στιγμή που η παρέλαση βρισκόταν στην οδό Τσιμισκή, όπου ομάδα 20-30 ατόμων προσπάθησαν να εμποδίσουν την διελευσή της.

Ειδικότερα, με κάδους απορριμμάτων που τράβηξαν στη μέση της οδού Τσιμισκή, στο ύψος της Αγίας Σοφίας, άτομα του ακροδεξιού χώρου αποπειράθηκαν να διακόψουν την πορεία του 6ου Thessaloniki Pride.

Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις των ΜΑΤ καθώς δημιουργήθηκε ένταση επειδή οι ακροδεξιοί αρνούνταν να αποχωρήσουν. Τα ΜΑΤ τους απώθησαν με τις ασπίδες και η παρέλαση συνεχίστηκε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών του, η συμμετοχή ξεπέρασε κατά πολύ τους περσινούς αριθμούς, ενώ υπήρξε προσέλευση και από όμορες χώρες. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, οι βουλευτές Χρήστος Καραγιαννίδης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, στελέχη του κόμματος και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμβαση έκανε ο αντιπρόεδρος της Bουλής, Τάσος Κουράκης, δηλώνοντας πως τα δικαιώματα της LGBTQI+  κοινότητας έχουν διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια χάρη στους αγώνες. 
"Eχουμε στηρίξει κι εμείς αυτές τις διεκδικήσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε", τόνισε.

Από πλευράς ΝΔ παρέστησαν ο γραμματέας ειδικών πληθυσμιακών ομάδων Γιώργος Σταμάτης, η αναπληρώτρια γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, Μαίη Ζαννή, το μέλος πολιτικής επιτροπής Βίκυ Νάκου, ο διευθυντής πολιτικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρος Μίχας και ο τέως υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Αντύπας Καρύπογλου.

Στο σημείο του Λευκού Πύργου θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα Veggas.

Φωτογραφίες από την πολύχρωμη παρέλαση:

Φωτογραφία του Christos Karagiannidis.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)