to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:07 | 09.06.2020

Πολιτική

Ελ. Τουλουπάκη: Λάθος άνθρωπο διέψευσε ο Ανδ. Λοβέρδος

Ο Γιάννης Αγγελής ήταν αυτός που είχε αναφερθεί στο ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε επιστρέψει μαζί του από τη Βιέννη με την ίδια πτήση: Αυτό τόνισε η εισαγγελέας, Ελένη Τουλουπάκη, στην απάντηση της στον Ανδρέα Λοβέρδο.


Νωρίτερα, ο κ. Λοβέρδος προχώρησε στην κατάθεση επιστολής στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, με την οποία επιχείρησε να διαψεύσει τα όσα έχει αναφέρει στην κατάθεση της η κ. Τουλουπάκη.

Στη δήλωση της, η εισαγγελέας Διαφθοράς επισημαίνει πως ο κ. Αγγελής είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο γεγονός κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή. Επιπλέον, ξεκαθαρίζει πως η "διαρροή" της κατάθεσης της στον Τύπο δεν έγινε από την ίδια, αλλά  αλλα μετά τη διαβίβασή της στη Βουλη των Ελληνων.

Ολόκληρη η δήλωση της Ελ. Τουλουπάκη έχει ως εξής:

«Με αφορμή τη διάψευση του κ. Λοβέρδου σχετικά με περιστατικό στο οποίο κάνω αναφορά στις προ διμήνου δοθείσες εξηγήσεις μου στους κκ Αντεισαγγελείς του ΑΠ διευκρινίζω τα εξής: Οι εξηγήσεις μου όπως και η κλήση μου σε εξηγήσεις δεν διέρρευσαν στον Τύπο από εμένα, αλλά μετά τη διαβίβαση τους στη Βουλή των Ελλήνων. Έλαβα το πρώτον γνώση της συνάντησης των κκ Λοβέρδου και Αγγελή στην πτήση από τη Βιέννη από την κατάθεση του κ. Αγγελή ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής. Επί της καταθέσεως αυτής σχολίασα, ως είχα δικονομικό δικαίωμα. Τη συνάντηση μάλιστα αυτή ο κ. Αγγελής χαρακτηρίζει ως «θεϊκό σημάδι».

Πράγματι, την ίδια άποψη αποκόμισα κι εγώ διαβάζοντας την κατάθεση του. Αν το περιστατικό είναι αναληθές, τότε ο κ. Λοβέρδος θα πρέπει να διαψεύσει τον κ. Αγγελή κι όχι εμένα. Τα λοιπά περί συμμορίας τα αντιπαρέρχομαι, καθόσον δεν αξίζουν ούτε καν σχολιασμού από εισαγγελέα που σέβεται τον εαυτό του».

Η επιστολή του Ανδ. Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη σε έγγραφο υπόμνημα εξηγήσεων της προς τους Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ.κ. Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, που διενεργούν προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση Νοβάρτις, αναφέρει, ότι δήθεν συνταξίδευσα σε αεροπορική πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή.

Η αναφορά αυτή, η οποία αναπαράχθηκε πρωτοσέλιδο και με ψευδέστατους ερμηνευτικούς ισχυρισμούς από την εφημερίδα "Δημοκρατία" τυγχάνει απολύτως ψευδής, δεδομένου ότι δεν έχω ταξιδέψει από Βιέννη προς Αθήνα όχι μόνο κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά και για όλο το έτος 2018 καθώς και για όλο το έτος 2019.

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι προφανές ότι οι εμπλεκόμενοι στην κατά τον Ποινικό Κώδικα σχετική συμμορία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πλέον αμείλικτα ερωτήματα της ελληνικής Δικαιοσύνης, έχουν καταληφθεί από πανικό εξαιτίας της δεινής θέσης που έχουν περιέλθει και προσπαθούν να αποσείσουν τις πάσης φύσεως ευθύνες τους με ψευδείς ισχυρισμούς που αναδεικνύουν την εσχάτη ένδεια των υπερασπιστικών τους θέσεων για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει στη συγκεκριμένη υπόθεση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)