to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:47 | 08.03.2019

Κοινωνία

Ελ. Τομπατζόγλου: Η δίκη της Χρ. Αυγής δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, μίλησε χθες στην ΕΡΤ1 και τον Πάνο Χαρίτο - «Έχουμε φτάσει 4 χρόνια μετά, σε μια διαδικασία που μέχρι τώρα ήταν άριστη. Με τις δύο πλευρές να ασκούν τα δικαιώματα που τους παρέχει ο νόμος στο έπακρο. Να μην έχει στερηθεί κανείς τίποτα, όπως και έπρεπε να γίνει».


Ο μεγάλος όγκος της δίκης -3 βασικές υποθέσεις και παραπάνω από 100 δικογραφίες που αφορούν επιθέσεις της Χ.Α.- ευθύνεται για τη μακρά διάρκεια της διαδικασίας, τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου χθες στην ΕΡΤ1. Η δίκη δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα είπε, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «άριστη» ως τώρα.

Στο  βίντεο, το κομμάτι με τη συνέντευξη της Ελ. Τομπατζόγλου στον Πάνο Χαρίτο- για όσα είπε η Μάγδα Φύσσα, δείτε εδώ. Σημαντική στιγμή της συνέντευξης και η αναφορά της Ελ. Τομπατζόγλου στη χρυσαυγίτικη επίθεση στη Φαβέλα στην οποία στοχοποιήθηκε και η ίδια (περίπου στο 10ο λεπτό).

Σε ένα χρόνο από τώρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η δίκη

«Το καλοκαίρι του 2020 είναι η πιο απαισιόδοξη εκδοχή είπε η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί ως τις αρχές του έτους. Μέχρι τώρα έχουμε πέσει έξω στις μέχρι τώρα προβλέψεις μας, θα προτιμήσουμε να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις οπότε ας πούμε ένα  χρόνο από τώρα για να είμαστε ακριβείς» είπε η κ. Ελευθερία Τομπατζόγλου αναφορικά με το χρόνο ολοκλήρωσης της δίκης της Χ.Α.

«Πέρα των τριών υποθέσεων –η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, -η επίθεση στο ΠΑΜΕ, οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες- που αποτελούν το σκελετό του κατηγορητηρίου υπάρχουν άλλες 100 και πλέον υποθέσεις που αφορούν επιθέσεις που είχε πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή από το 2008 ως και το 2013 που ασκήθηκαν οι διώξεις. Ο όγκος δικαιολογείται αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πάνω από 100 δικογραφίες.»

«Αν σκεφτεί κανείς ότι σε κάθε υπόθεση πρέπει να καταθέσουν μάρτυρες, οι παθόντες, οι αστυνομικοί που επιλήφθηκαν κ.α. δημιουργείται ένας τεράστιος όγκος. Ο όγκος αυτός συνεχίζεται και αναφορικά με τα αποδεικτικά μέσα, δηλαδή, τα έγγραφα» εξήγησε η κ. Τομπατζόγλου προσθέτοντας ότι:

«Έχουμε φτάσει 4 χρόνια μετά, σε μια διαδικασία που μέχρι τώρα ήταν άριστη. Με τις δύο πλευρές να ασκούν τα δικαιώματα που τους παρέχει ο νόμος στο έπακρο. Να μην έχει στερηθεί κανείς τίποτα, όπως και έπρεπε να γίνει».

Η δίκη δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα

«Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό και από τον κόσμο που διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση. Η δίκη πλέον διεξάγεται 14 φορές το μήνα και είναι λογικό, λόγω του όγκου που σας ανέφερα, να πρέπει να δοθεί μια προσοχή από όλους. Η δίκη δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει νωρίτερα. Οι μοναδικές καθυστερήσεις ήταν στην αρχή όπως οι δικονομικές ενστάσεις των χρυσαυγιτών, ή η απεργία των δικηγόρων που διήρκεσε 6 μήνες».

«Τα παράλογα αιτήματα των χρυσαυγιτών στο πλαίσιο της τακτικής έχουν απορριφθεί όπως για παράδειγμα να κληθεί ο κ. Δένδιας για μάρτυρας. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στα έγγραφα» εξήγησε η κ. Τομπατζόγλου.

«Ως πολιτική αγωγή τα έγγραφα που προσκομίσαμε ανάλωσαν 7 ή 8 συνεδρίες δηλαδή λιγότερο από ένα μήνα. Τα έγγραφα που εισέφεραν οι κατηγορούμενοι οι οποίοι είναι 68 τον αριθμό, δαπάνησαν πέντε μήνες διεξαγωγής από τη δίκη. Κάποιοι έφεραν χιλιάδες ερωτήσεις» ανέφερε σημειώνοντας ότι:

«Οι χρυσαυγίτες προσπαθούν να δείξουν ότι διώκονται για τον δήθεν αντισυστημικό πολιτικό τους λόγο και ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. Η υποκρυπτόμενη αιτία για μας είναι η καθυστέρηση και η δημιουργία σύγχυσης διότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά εναντίον τους. Επιχείρησαν μέσω αυτής της τακτικής να ξεχαστούν τα στοιχεία που καταδεικνύουν την ενοχή τους».

Το σύνολο του αποδεικτικού υλικού και οι μάρτυρες δεν θα αφήσουν καμία αμφιβολία

Η κ. Τομπατζόγλου υποστήριξε ότι: «Το σύνολο του αποδεικτικού υλικού σε συνδυασμό με τους μάρτυρες και τους μάρτυρες υπεράσπισης που θα ακολουθήσουν δεν θα αφήσουν καμία αμφιβολία και όχι μόνο στο δικαστήριο γιατί οι δικαστικές αποφάσεις ελέγχονται και από το αίσθημα περί δικαίου. Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να αντιληφθεί και ο κόσμος ότι πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση. Νομικά ως πολιτική αγωγή δεν έχουμε κάτι να φοβόμαστε. Είμαστε αισιόδοξοι».

Για την επίθεση στη Φαβέλα

Αναφορικά με την επίθεση στη Φαβέλα εξήγησε ότι «η επίθεση στην Φαβέλα αφορούσε το χώρο, τα άτομα που ήταν εκεί και το αντιφασιστικό κίνημα, όχι προσωπικά σε εμένα. Εκτός από εμένα ήταν άλλα πέντε άτομα εκεί που χτυπηθήκαμε όλοι σφοδρά με στόχο τη φίμωση μας. Πως τολμήσατε να έρθετε στον Πειραιά ήταν αυτό που έλεγαν οι επιτιθέμενοι κάτι που είναι ενδεικτικό το πόσο είχε ενοχλήσει την παρουσία ενός αντιφασιστικού χώρου τη Χ.Α. Υπήρχε και πρόθεση φυσική μας εξόντωσης».

Κατ. Μπρέγιαννη - πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)