to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:28 | 26.06.2019

Πολιτική

Ελ. Χατζηγεωργίου: Στόχος να μειώσουμε την ανεργία στη Θεσσαλονίκη με μια αναπτυξιακή πολιτική

Συνέντευξη της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) και υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, στον 102 fm, στην εκπομπή «Με δύο καλημέρες» και τον δημοσιογράφο Νίκο Λαδιανό


Σε μια συζήτηση που άγγιξε θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης στον 102 fm και στον δημοσιογράφο Νίκο Λαδιανό, η  Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) και υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μίλησε για την προκλητικότητα των Τούρκων, για την πιθανότητα εκλογών ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, για το βανδαλισμό εκλογικών περιπτέρων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τους στόχους του κόμματος για την επόμενη μέρα στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η κ. Χατζηγεωργίου, ερωτώμενη για το βανδαλισμό εκλογικών περιπτέρων του ΣΥΡΙΖΑ, καταδίκασε τέτοιου είδους πρακτικές λέγοντας ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν πρέπει να γίνεται με αυτόν τον τρόπο: «Τέτοιου είδους πρακτικές δείχνουν πώς κάποιοι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία. Τέτοιες πρακτικές πρέπει να τις καταδικάζουμε όλοι, αλλά δεν μας πτοούν, δεν μας φοβίζουν».

Όσον αφορά την τουρκική προκλητικότητα, για την οποία έχει δηλώσει ότι θα ήταν διπλή χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε τη θέση της, τονίζοντας ότι μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράψαμε και μια συμφωνία, εκτός των άλλων, με την οποία η χώρα μας αναλαμβάνει τον έλεγχο του εναέριου χώρου από τις ελληνικές  ένοπλες δυνάμεις, τον οποίο διεκδικούσαν οι Τούρκοι.  «Φαντάζεστε πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση αν οι Τούρκοι είχαν καταφέρει να ελέγχουν τον εναέριο χώρο της Βόρειας  Μακεδονίας!», σημείωσε η υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας ότι  αυτό αποδεικνύει πόσο επωφελής ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία μόνο θετικά οφέλη έχει και όχι μόνο στην εξωτερική πολιτική.  «Μας δόθηκε η ευκαιρία να υπογράψουμε μια σειρά από διακρατικές συμφωνίες που ανοίγουν δυνατότητες για τη χώρα μας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα».

Οσον αφορά τη ρητορική που πλανάται ότι ήταν πρόθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ρίξει λάδι στη φωτιά στο θέμα της Τουρκίας, τόνισε ότι είναι επικίνδυνο να λέγονται και να γράφονται τέτοια πράγματα, χαρακτηρίζοντάς τα θεωρίες συνωμοσίας.

«Η ελληνική κυβέρνηση απευθύνεται επίσημα στον ελληνικό λαό και δεν έχει νόημα να συζητάμε επί θεωριών συνωμοσίας.  Είναι ζητήματα που πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ευαισθησία. Η στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς αποδεικνύουν αυτήν τη σοβαρότητα», είπε η κ. Χατζηγεωργίου.

Όσον αφορά το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τη Θεσσαλονίκη, και γενικότερα για τη Μακεδονία και τη Θράκη, ανέφερε ότι «η παρούσα κυβέρνηση έχει κάνει πολλά για τη Θεσσαλονίκη. Βάλαμε στο επίκεντρο τις περιοχές που ήταν ξεχασμένες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Είχαμε μια αντίληψη ότι πραγματικά αυτές οι περιοχές επλήγησαν περισσότερο από τις άλλες από την οικονομική κρίση. Προχωρήσαμε στο 90% τα αναπτυξιακά έργα που λίμναζαν και συνεχίζουμε για να το ολοκληρώσουμε και να μειώσουμε την ανεργία με μια αναπτυξιακή πολιτική».

Τέλος για το δίλημμα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό «αυτοδυναμία» ή «εκλογές το Δεκαπενταύγουστο», το χαρακτήρισε εκβιαστικό, τονίζοντας ότι φανερώνει το φόβο της Νέας Δημοκρατίας η οποία προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)