to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 14.09.2017

Πολιτική

El Dorado προς Τρ. Αλεξιάδη: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει παραβεί κανέναν νόμο (βίντεο)

Δύο συν μία ειδήσεις που δεν ξέραμε... - Μια «σύμπτωση», μια παραδοχή και τα σχέδια της ΝΔ για την οικονομία


Δημοσιογραφικά λαβράκια τόσο για το παρασκήνιο των αποφάσεων της El Dorado Gold για τις επενδύσεις της στην Ελλάδα, όσο και για τα σχέδια της ΝΔ για την ελληνική οικονομία, βγήκαν  στη χθεσινή εκπομπή «Παρεμβάσεις»  του Blue Sky , όπου συμμετείχε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Οι δύο… ειδήσεις που δεν ξέραμε

Η αναστολή των επενδύσεων της El Dorado στην Ελλάδα,  η ανακοίνωση της οποίας έγινε μία μερα μετά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, απασχόλησε την εκπομπή.

Το παρών έδωσε και ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Ελληνικός Χρυσός Κώστας Γεωργατζής, με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη να τον εγκαλεί για το γεγονός ότι είπε ότι ήταν «σύμπτωση» η ανακοίνωση της εταιρείας για την αναστολή των επενδύσεων της στη χώρα μας τη Δευτέρα, αμέσως μετά την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, λέγοντας σκωπτικά ότι αυτή η «σύμπτωση» είναι «η είδηση της ημέρας».  Σημειώνεται ότι ο κ. Γεωργατζής αποκάλυψε ότι η απόφαση είχε ληφθεί νωρίτερα στον Καναδά και ήταν επιλογή της εταιρείας το πότε ανακοινώθηκε.

Στη συνέχεια τον ρώτησε για το σημείο της ανακοίνωση της El Dorado που κάνει λόγο για την ανάγκη μίας «υποστηρικτικής κυβέρνησης» προς την επένδυση. «Εσείς ως επενδυτής έρχεστε σε μία ευρωπαϊκή χώρα και λέτε ότι θέλουμε μία άλλη κυβέρνηση για να συνεχίσουμε την επένδυση ή εννοείται κάτι άλλο; Μήπως έγινε λάθος στη μετάφραση», τον ρώτησε με νόημα ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ο εκπρόσωπος της El Dorado απάντησε τότε ότι μια υποστηρικτική κυβέρνηση θα μπορούσε να γίνει κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, με το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος να του απαντά ότι «πρώτη φορά ακούει επιχειρηματία να αναφέρεται σε κόμματα, υπουργούς και πρωθυπουργούς» κι εκείνον να ρίχνει για άλλη μια φορά την ευθύνη στην εκλεγμένη ηγεσία της χώρας.

Όταν όμως ο κ. Αλεξιάδης τον ρώτησε αν υπάρχει ένα έστω παράδειγμα που να αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει παραβεί κάποιον νόμο σχετικά με την επένδυση της εταιρείας στη Χαλκιδική, εκείνος παραδέχτηκε ότι δεν έχει γίνει καμία παράβαση του νόμου. «Αυτό είναι η δεύτερη είδηση της ημέρας», παρατήρησε τότε ο συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής και παρά τις συνεχείς αναφορές του Τρύφωνα Αλεξιάδη στην ανακοίνωση του αρμοδίου υπουργού για το θέμα, Γ. Σταθάκη,  δεν έγινε ανάγνωση, ούτε συνοπτική αναφορά σε αυτή από τους 3 δημοσιογράφους της εκπομπής..

Η αγωνία κάποιων να αλλάξουν την ατζέντα

Επικεντρώνοντας στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της 82ς ΔΕΘ, οι συμμετέχοντες στην εκπομπή άφησαν αιχμές περί στημένων ερωτήσεων προς όφελος της κυβέρνησης. «Να απαντήσω για να μην φανεί η σιωπή μου ως αποδοχή των όσων ακουστήκαν. Δεν θα συμφωνήσω καθόλου με την μομφή που αποδώσατε στους δημοσιογράφους που ήταν στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού. Εγώ σέβομαι δημοσιογραφικά τις απόψεις σας και την κριτική που ασκείτε προς τους συναδέλφους σας, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το εξής: Όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που ήταν εκεί, από τον ΣΚΑΪ, τα Παραπολιτικά, το Star, τον Ελεύθερο Τύπο, το Spiegel και την WSJ, το Βήμα, το capital.gr, την Καθημερινή, το euro2day.gr, τον Alpha, που κάθε μέρα αν μπεις σε αυτά τα ΜΜΕ, όχι μόνο καλή κουβέντα δεν ακούς για την κυβέρνηση αλλά πολλές φορές δεν ακούς καν την είδηση για το τι κάνει η κυβέρνηση αλλά ακούς μια συνεχή κριτική – είπα ορισμένα και δεν θέλω να αδικήσω κανέναν – όλοι αυτοί ήταν μιλημένοι από την κυβέρνηση και συννενοημένοι;», είπε στην τοποθέτηση του ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Είπα εγώ αυτός» ρώτησε τότε ο παρουσιαστής της εκπομπής  Άκης Παυλόπουλος, με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να τον ρωτά «που το πάει τότε, όταν λέει ότι οι δημοσιογράφοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους».

Εν μέσω των συνεχών παρεμβάσεων του δημοσιογράφου, ο Τρύφων Αλεξιάδης κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει τη φράση του, λέγοντας το εξής: «Εγώ καταλαβαίνω την αγωνία που υπάρχει  σε μία μερίδα ΜΜΕ και σε ορισμένα πολιτικά κόμματα, να προσπαθήσουν να μαυρίσουν την εικόνα του Σαββατοκύριακου κι όλης της προηγούμενης εβδομάδας, καταλαβαίνω την προσπάθεια να αλλάξει η πολιτική ατζέντα, τα καταλαβαίνω όλα αυτά», σημείωσε ο συντονιστής Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε «οι κριτές είναι όμως οι πολίτες». «Και οι πολίτες καταλαβαίνουν. Και αυτά τα πολύ σημαντικά που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα και την πολιτική παρέμβαση, που είναι πολιτικό ορόσημο του πρωθυπουργού, στη Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε.

Δεν κοροϊδεύει ο Μηταράκης: Με τη ΝΔ το κόστος θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός

Όταν το θέμα ήρθε στο τι θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, ο Νότης Μηταράκης πήρε τον λόγο και είπε την «αλήθεια».

«Η επιστροφή στην ύφεση έχει κόστος. Αυτό το κόστος είναι δεδομένο ότι θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Μην κοροϊδευόμαστε», είπε ο γαλάζιος βουλευτής βγάζοντας την είδηση, με τον Άρη Παυλόπουλο να παρατηρεί ότι η ΝΔ θα πορευτεί στον ίδιο δρόμο.

Τότε, συνειδητοποιώντας τι έχει πει, ο Νότης Μηταράκης άλλαξε το τροπάρι, λέγοντας «δεν θα πορευτούμε στον ίδιο δρόμο» και ρίχνοντας εκ των υστέρων το κόστος στην «περιπέτεια» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε τότε ότι και το κόστος της ΝΔ - που ο κ. Μηταράκης χαρακτήρισε «επιστροφή στην ανάπτυξη» - το πληρώσαμε εμείς.

 Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στο πάνελ άρχισε τότε τη γνωστή ρητορεία περί success story, με τον παρουσιαστή του Blue Sky  να τον… κοροϊδεύει, υπενθυμίζοντας του «τα 500ευρα που έτρεχαν από τις τσέπες μας» επί ΝΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)