to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:21 | 12.05.2012

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Εκβιαστές, "κουκουλοφόροι" και χαλκεία

Ο Σόιμπλε χθες, ημέρα που είχε αναλάβει τη διερευνητική εντολή ο Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του απειλεί με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η Ευρωζώνη ενδεχομένως να αντέξει και την έξοδο της Ελλάδας"!


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών λειτουργεί ως οιονεί εντολοδόχος πρωθυπουργός. Η πρότασή του για την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Μνημονίου ως όρου για την παραμονή της χώρας στο ευρώ συνιστά την άλλη όψη της πρότασης Βενιζέλου - Κουβέλη, αλλά και της πρότασης Σαμαρά.

Η ωμή παρέμβαση Σόιμπλε αποτελεί το επιστέγασμα παρασκηνιακών ή και δημόσιων εκφοβιστικών κινήσεων προκειμένου να συγκροτηθεί μνημονιακή κυβέρνηση, έστω με αντιμνημονιακό περιτύλιγμα. Τι μεσολάβησε από τον Απρίλιο, όταν η Μέρκελ διαβεβαίωνε ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης της χώρας από το ευρώ; Με ποιον τρόπο θα επιχειρηθεί αυτή η απειλή, όταν, σύμφωνα με τις Συνθήκες, μόνον οικειοθελώς μπορεί να φύγει μια χώρα από την Ε.Ε.; Και επιπλέον: Δεν γνωρίζει ο Σόιμπλε τον λογαριασμό που θα κληθεί να πληρώσει ολόκληρη η Ευρωζώνη, καθώς, μετά την Ελλάδα, σειρά θα έχουν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, ακόμη και η Ιταλία, όπως μόλις προχθές δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι; Επίσημοι κύκλοι υπολογίζουν το κόστος του "ατυχήματος" της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε πάνω από 1 τρισ. ευρώ, δηλαδή ποσό πολλαπλάσιο του συνολικού ελληνικού δημόσιου χρέους.

Κι όμως, ο Σόιμπλε ξαναχτυπά! Νωρίτερα στις Βρυξέλλες είχαν κινητοποιηθεί κέντρα, ώστε να κορυφωθούν οι πιέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι στην κλιμάκωση των εκβιασμών των Ευρωπαίων αξιωματούχων πρωταγωνιστούσαν Έλληνες παράγοντες.

Σχετική καταγγελία του Γ. Δραγασάκη προκάλεσε δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, η οποία καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει αν καλύπτει την καταγγελία. Φυσικά και καλύπτει την καταγγελία ο ΣΥΡΙΖΑ. Προκαλεί όμως ερώτημα γιατί κανένας άλλος δεν αντέδρασε. Ούτε η Ν.Δ., ούτε ο ΣΕΒ, τον οποίο άλλοι εργοδοτικοί φορείς είχαν καταγγείλει την άνοιξη ότι διαδραμάτιζε ρόλο "κουκουλοφόρου" στην τρόικα. Γιατί τόση πρεμούρα στο ΠΑΣΟΚ; Γνωρίζουν ή αναγνωρίζουν κάτι που οι Έλληνες πολίτες αδυνατούν να πληροφορηθούν;

Μαζί με τις πιέσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, αυτή την εβδομάδα λειτούργησαν και τα χαλκεία του συστήματος που πλαστογραφούσαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άξιος ο μισθός τους!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)