to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εκτυπώστε φως!

Ήδη μερικές εταιρίες εργάζονται πάνω σε εφαρμογές του Lightpaper και τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να εμφανιστούν στην αγορά εντός του 2015.


Ένα πολύ λεπτό χαρτί που εκπέμπει φως LED, το οποίο, αφού εκτυπωθεί, μπορεί να προσαρμοστεί σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια είναι το νέο καινοτόμο προϊόν με ονομασία Lightpaper (φωτο-χαρτί), το οποίο παρουσίασε η εταιρία Rohinni με έδρα το Αϊντάχο.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας, θέλοντας να εξηγήσει για τι ακριβώς πρόκειται, είπε ότι «αποτελεί ένα μίγμα LED και μελανιού. Χρησιμοποιώντας μια ειδική διαδικασία, το διάλυμα εκτυπώνεται πάνω σε ένα υπόστρωμα», ενώ σε ανακοίνωσή της η εταιρία δήλωσε: «Οπουδήποτε υπάρχει φως, το νέο προϊόν θα μπορούσε να το αντικαταστήσει, από φως - ταπετσαρία στους τοίχους έως εκτυπωμένα φωτεινά λογότυπα πάνω σε προϊόντα».

«Θα μπορείτε να σχεδιάζετε και να τυπώνετε το δικό σας φως. Προς το παρόν το κάνουμε εμείς, όμως πρόκειται να δώσουμε τη δυνατότητα αυτή στους ίδιους τους ανθρώπους», ανέφερε ο υπεύθυνος μάρκετινγκ Νικ Σμουτ.

Οι μικροσκοπικές φωτοδίοδοι (LED) έχουν μέγεθος περίπου ενός ερυθροκυττάρου του αίματος και είναι διάσπαρτα ανακατεμένες με τη μελάνη. Το υπόστρωμα πάνω στο οποίο τυπώνεται το διάλυμα μελάνης και LED είναι ένα υλικό που αποτελεί καλό αγωγό του ηλεκτρισμού. Όταν το ρεύμα διαπερνά το εκτυπωμένο υλικό, που έχει τη μορφή τετραγώνου, όπως ένα γραμματόσημο, αυτό φωτίζεται.

Ήδη μερικές εταιρίες εργάζονται πάνω σε εφαρμογές του Lightpaper και τα πρώτα προϊόντα αναμένεται να εμφανιστούν στην αγορά εντός του 2015.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)