to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:23 | 25.08.2021

Κοινωνία

Εκτροχιασμός τρένου στις Σέρρες – Μετέφερε εύφλεκτη ύλη

Τροχαίο ατύχημα με εκτροχιασμό δύο βαγονιών εμπορικού τρένου σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Σέρρες.


Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ Σερρών δεν υπήρξαν εγκλωβισμένα άτομα, σημειώθηκε όμως διαρροή εύφλεκτων υλικών, καθώς τα βαγόνια μετέφεραν καύσιμα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κατευθύνθηκε στο σημείο προληπτικά για το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς στο σημείο.

Διακοπή δρομολογίων

Διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, μετά τον εκτροχιασμό των δύο βαγονιών εμπορικής αμαξοστοιχίας, περίπου 4 χιλιόμετρα μετά τη Λευκοθέα Σερρών, με μέτωπο προς Δράμα.

Η αμαξοστοιχία μετέφερε καύσιμα για το στρατό και στο σημείο έσπευσε για προληπτικούς λόγους δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ν. Παππάς: Το ασυντήρητο σιδηροδρομικό δίκτυο οδήγησε στον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας

Αναλυτικά η δήλωση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκου Παππά, για τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας κοντά τις Σέρρες:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει τον σιδηρόδρομο στην τύχη του.

Ο εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας κοντά στις Σέρρες το επιβεβαιώνει.

Εδώ και δύο χρόνια, η συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου από τον ΟΣΕ είναι από μηδενική ως πλημμελής.

Μόνη πρόνοια των αρμοδίων για το τμήμα Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη είναι η -εδώ και μήνες- κατάργηση επιβατικών δρομολογίων.

Να χαίρεται ο κ. Καραμανλής τις δηλώσεις του για το έτος σιδηροδρόμου.

Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Η γρήγορη και σωστή αντίδραση του προσωπικού μας γλίτωσε από τα χειρότερα.

ΟΣΕ για εκτροχιασμό: Άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής

Σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή της Λευκοθέας της ΠΕ Σερρών, ώστε να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η κυκλοφορία των δρομολογίων θα μεριμνήσει η ΟΣΕ Α.Ε. μετά τον εκτροχιασμό δυο βαγονιών μεπορικής αμαξοστοιχίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΣΕ ΑΕ σχετικά με τον εκτροχιασμό του τρένου γνωστοποιεί πως σήμερα Τετάρτη και περί ώρα 13:40, στην χιλιομετρική θέση 173+880 γρ Θ-ΑμΠΚ της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης, ευρύτερη περιοχή του ΔΔ Λευκοθέας της ΠE Σερρών, εκτροχιάστηκαν δύο έμφορτα, με καύσιμα του Ελληνικού Στρατού, βαγόνια.  Τα προαναφερθέντα βαγόνια αποτελούν τμήμα εμπορικής αμαξοστοιχίας αποτελούμενης από συνολικά έντεκα βαγόνια που εκτελούσε μεταφορά φορτίου. Στο σημείο του εκτροχιασμού μετέβησαν άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία προκειμένου να διευθετήσουν θέματα διαρροής καυσίμου από τα εκτροχιασμένα βαγόνια, συνεργεία της ΟΣΕ ΑΕ προκειμένου να διευθετήσουν θέματα βλαβών στην σιδηροδρομική γραμμή και συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για την αποκατάσταση, τον εντροχιασμό και απομάκρυνση των βαγονιών.

«Σε συνέχεια των ως άνω αναφερομένων ενεργειών και κατόπιν της απομάκρυνσης όλων των βαγονιών από την σιδηροδρομική γραμμή η ΟΣΕ ΑΕ θα εκτιμήσει το εύρος των ζημιών στο δίκτυο και θα μεριμνήσει άμεσα για την αποκατάσταση τους. Ώστε να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής» δηλώνει η διοίκηση της ΟΣΕ ΑΕ.

tags: τρένο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)