to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 05.03.2018

Κοινωνία

«Εκτός πραγματικότητας η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ» για τη δομή Σκαραμαγκά

Εκτός πραγματικότητας φαίνεται να είναι η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, και την κατηγορεί ότι «βάλλει εναντίον του δημόσιου χαρακτήρα της Πρόνοιας και της Υγείας που κατά τα άλλα υποτίθεται ότι υπερασπίζεται»


Η ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής:

Θα ήμασταν εκτός πραγματικότητας αν ισχυριζόμασταν ότι οι συνθήκες στα Παραρτήματα του φορέα μας είναι ιδανικές. Γι' αυτό τασσόμαστε σταθερά αλληλέγγυοι στα αιτήματα των εργαζομένων μας σχετικά με την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και παροχής υπηρεσιών στους φιλοξενουμένους.

Εκτός πραγματικότητας όμως φαίνεται να είναι η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία στο δελτίο τύπου που εξέδωσε την 2/3/2018, συγχέει πραγματικά δεδομένα με ανυπόστατα ψεύδη, ακυρώνει τις προσπάθειες τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και της διοίκησης και του προσωπικού του ΚΚΠΠΑ και τελικά βάλλει εναντίον του δημόσιου χαρακτήρα της Πρόνοιας και της Υγείας που κατά τα άλλα υποτίθεται ότι υπερασπίζεται.

Γιατί πώς αλλιώς μπορεί κανείς να διαβάσει την ανάμειξη καταγγελιών περί έλλειψης πετρελαίου (σε Παράρτημα που θερμαίνεται με φυσικό αέριο), με καταγγελίες περί “άκρως επικινδύνων συνθηκών εργασίας και περίθαλψης των ατόμων με αναπηρία”; Πότε αντιλήφθηκε η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ότι οι εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ΑΜΕΑ Δυτ. Αττικής “δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την περίθαλψη ΑΜΕΑ”; Αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην δημόσια εικόνα του φορέα μας τέτοιες ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες ;

Μόλις τον Ιούλιο του 2016 ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΠΟΕΔΗΝ και στο ΔΣ του ΚΚΠΠΑ, ανέφερε επί λέξει σε συνεδρίαση ΔΣ:

“Αναγκαία συνθήκη είναι η επαρκής αναλογία εργαζομένων, περιθαλπομένων (1 εργαζόμενος προς 3-4 φιλοξενούμενους)”. Και παρακάτω : “Εγώ υποβάλλω σήμερα συγκεκριμένη, ρεαλιστική, εφαρμόσιμη πρόταση και την θέτω στην κρίση σας. Στο Δυτικής έχουμε χώρο στο ισόγειο του Αναρρωτηρίου για 23 άτομα, αυτόνομο με δύο ισόγειες εξόδους. Σε 10 μέρες επιδιορθώνεται και γίνεται φιλόξενος. Είναι ευάερος χώρος, ευήλιος, έχει εξωτερικό χώρο και για τους γονείς. Έχει πρόσβαση σε μετρό, νοσοκομείο δίπλα. Η Μονάδα μας είναι επανδρωμένη με φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ιατρούς πολλών ειδικοτήτων κ.λ.π. “

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό τις οποίες στηλιτεύει η ΠΟΕΔΗΝ, σαν να αγνοεί τις συνθήκες υπό τις οποίες καλούμαστε να προκηρύξουμε θέσεις εργασίας, ο φορέας είχε όταν ανέλαβε η τωρινή διοίκηση 605 εργαζόμενους συνολικά, ενώ σήμερα έχει 639 εργαζόμενους, παρά το ότι οι συνταξιοδοτήσεις είναι πραγματικότητα. Τι σχέση έχουν αυτοί οι αριθμοί με την ζοφερή κατάσταση που περιγράφεται στην ανακοίνωσή της; Εμείς δεν θα σταματήσουμε να επισημαίνουμε σε κάθε αρμόδιο τις ανάγκες σε νέο και ειδικευμένο προσωπικό, που άλλωστε είναι γνωστές σε όλους, ούτε όμως θα διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα σε βαθμό που να χάνουμε τελικά το δίκιο μας.

Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας η πρόθεση που καταλογίζει στην Κυβέρνηση για “ανάθεση της αποϊδρυματοποίησης των περιθαλπομένων στις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις” (!). Αντιθέτως, στις συνθήκες σκληρής επιτροπείας υπό τις οποίες προσπαθούμε για το καλύτερο, 15 εκατομμύρια Ευρώ έχουν διατεθεί από την αρχή του χρόνου με σκοπό στοχευμένες δράσεις αποϊδρυματοποίησης που αφορούν περιθαλπόμενους των Παραρτημάτων Χρονίως Πασχόντων τόσο του φορέα μας όσο και του ΚΚΠΠ Δυτ. Ελλάδας (Μονάδα Λεχαινών). Από το ποσό αυτό 6,6 εκατομμύρια προορίζονται για τις σχετικές δράσεις του ΚΚΠΠΑ ενώ τα υπόλοιπα 8,4 αυτές του ΚΚΠ Δυτ. Ελλάδας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών πρόνοιας καθώς και την προσπάθεια που καταβάλουν με τόσο κόπο σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες για την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ο φορέας μας.


Η ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων:

Οι εργαζόμενοι στη Δομή Σκαραμαγκά, όπου ζούσαν οι 27 ενήλικες, που τώρα μεταφέρθηκαν στο Παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής, θέλουμε να πληροφορήσουμε τη κοινή γνώμη για τα παρακάτω:

Τον τελευταίο καιρό βγαίνουν σε μερίδα του Τύπου δημοσιεύματα ψευδή, συκοφαντικά και άδικα! Είναι δημοσιεύματα υποκινούμενα και για λόγους που δε μπορούμε να εξηγήσουμε.

Ο Σύλλογος Γονέων που τώρα δημιουργήθηκε, διασύρει και συκοφαντεί ένα δημόσιο φορέα που έχει τη φροντίδα των παιδιών τους από 8 ως και 41 συνεχόμενα χρόνια.

Θέλουμε η κοινωνία να ακούσει την ΑΛΗΘΕΙΑ αλλά να ακούσει συγχρόνως και το δικό μας ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ και την αγανάκτησή μας.

Εμείς οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι νοσηλευτές και ειδικό προσωπικό, θεραπευτές, ψυχολόγοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ με βαρύτατα νοσήματα, που χρειάζονται πολύ εξειδικευμένη φροντίδα.

Η καθήλωση, που γίνεται με βάση το διεθνές πρωτόκολλο και με τις ιατρικές οδηγίες, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΜΕΝΩΝ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥ, που όμως φαίνεται πως δεν υπάρχει.

Οι γονείς που ξέρουν πολύ καλά, (διότι είναι συχνά μάρτυρες κάποιων διεγέρσεων) ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΟΥΜΕ ας το περιγράψουν οι ίδιοι στη κοινή γνώμη.

Αρνούμαστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τρόμο, με βία, με τρομοκρατία, που προέρχεται από τους ανθρώπους, που θα έπρεπε τουλάχιστον να αποδίδουν σεβασμό στον κόπο και στις υπηρεσίες μας. Αντί αυτού δεχόμαστε βρισιές, κατάρες για τη ζωή και τα παιδιά μας, κλωτσιές και σπρωξίματα, περιφρόνηση και διαταγές, για τα οποία έχουμε φθάσει και στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ζητήσαμε επανειλημμένα από τη Διοίκηση να μας προστατεύσει και να υποβάλλει μήνυση για συγκεκριμένα αδικήματα, όμως επέλεξε να ανεχθεί γεγονότα, που έθρεψαν το θράσος και όχι μόνον.

Συγχρόνως όμως όλη αυτή η τρομοκρατία δημιουργεί ένα εργασιακό κλίμα και ένα εργασιακό περιβάλλον που εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνον για εμάς τους εργαζόμενους, αλλά και για τα συγκεκριμένα προστατευόμενα άτομα. Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΒΑΡΥΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ, ΠΟΥ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ.

Ανακοινώνουμε στη Διοίκηση του Φορέα, στο Υπουργείο και βέβαια στο Σωματείο των Γονέων, ότι:

« Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!»

Όποιος έχει αντίρρηση για το σύστημα φροντίδας των ανθρώπων με αυτά τα σοβαρότατα προβλήματα, ας προσέλθει να αναλάβει τη φροντίδα τους. Εμείς θα κατέβουμε σε στάση εργασίας και σε απεργία διαρκείας μέχρι να σταματήσει αυτή η τρομοκρατική συμπεριφορά που δεχόμαστε.

Ανακοινώνουμε πως ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ, που οι δικοί τους άνθρωποι τους βγάζουν στα ΜΜΕ με φωτογραφίες, ονόματα και περιγραφές. Για τους ανθρώπους αυτούς εργαστήκαμε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στο Σκαραμαγκά, για τους ίδιους ανθρώπους δουλεύουμε παρά την απαράδεκτη συμπεριφορά των «Δικαστικών» συμπαραστατών τους ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΘΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ . ΣΕ ΕΜΑΣ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ τους ΠΡΟΔΟΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.

ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΥΠΟΥΡΓΟ Η ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ «ΑΘΛΙΟΥΣ» ΧΩΡΟΥΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥΣ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Θ.Χ.Π.Π.Α. (ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)