to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:18 | 30.11.2022

Κοινωνία

Εκτός «Κιβωτού του Κόσμου» τρεις στενοί συνεργάτες του Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Ραγδαίες και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη νέα δύσοσμη υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας με τους ιδρυτές και διαχειριστές στην Κιβωτό του Κόσμου στο αρνητικό επίκεντρο


Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις στενοί συνεργάτες του πατρός Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή απολύθηκαν σήμερα, με ομόφωνη απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.

Πρόκειται για τον Ιρακινό, γενικό  διευθυντή της Κιβωτού στον Κολωνό και δύο στελέχη από το παράρτημα της Πωγωνιανής Ιωαννίνων, τον 35χρονο παιδαγωγό που έχει καταγγελθεί σε πολλές περιπτώσεις για βίαιες συμπεριφορές και τη σύζυγό του που εργαζόταν ως κοινωνική λειτουργός στην ίδια δομή, ενώ είχε θέση στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, ως υπεύθυνη των κοινωνικών λειτουργών του Ιδρύματος.

Κατά τις ίδιες πηγές, σκοπός της νέας διορισμένης διοίκησης είναι να αντικατασταθούν όλα τα στελέχη της προηγούμενης, ζητάει ωστόσο νομική ασυλία προκειμένου να συνεχίσει το έργο της.

Την ίδια ώρα, με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας, ενώ ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση, με μία από τις εξελίξεις να αφορά στην εύρεση, από τις αρμόδιες αρχές, 270 λιρών αλλά και κοσμημάτων σε διάφορα παραρτήματα της δομής.

Στο κυνήγι του θησαυρού της Κιβωτού, οι αρχές που ερευνούν τις διαδρομές του χρήματος, διαδρομές πολλών εκατομμυρίων σε λογαριασμούς του ιδρύματος, που διαθέτει 273 ακίνητα σε 12 πόλεις, ελέγχονται διεξοδικά οι δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» που κατέθετε η σύζυγος του ιερέα, ως τέως Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της δομής, μετά από εντολή που δόθηκε από τον Προϊστάμενο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Οικονομική Αστυνομία διαβίβασε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όλα τα στοιχεία που βρέθηκαν σε δομές της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, όσο και από την οικία που χρησιμοποιούσε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι φέρεται να εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, κατά πληροφορίες περίπου 300.000 ευρώ, σε χώρο της δομής στον Κολωνό, που χρησιμοποιούσαν ως κατοικία το ζεύγος

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Κιβωτού έχουν εντοπιστεί περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ερωτήματα γεννώνται και από την αποκάλυψη ότι επί οκτώ χρόνια ο πατήρ Αντώνιος είχε αφήσει ανέπαφο τον λογαριασμό μισθοδοσίας του.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι αρχές με τα μέχρι τώρα ευρήματα έχουν καταλήξει σε δύο βασικά συμπεράσματα:

«Βασική στόχευση του παπά Αντώνη και της πρεσβυτέρας ήταν η συγκέντρωση ρευστού και ενώ έχουν βρεθεί πάνω από 270 ακίνητα στην ιδιοκτησία της ΜΚΟ δεν υπάρχει καμία συγκροτημένη πρόθεση εκμετάλλευσης αυτών από την ΜΚΟ».

Επίσης ένα άλλο κεντρικό συμπέρασμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι ότι η θυρίδα της Σταματίας Γεωργαντή λειτουργούσε σαν μία «αποθήκη» μαύρου χρήματος για διεκπεραίωση αφανών ενεργειών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)