to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:13 | 13.11.2017

Πολιτισμός

Έκθεση Ζωγραφικής με δημιουργίες παιδιών προσφύγων από την Εστία ΑΡΣΙΣ

Η Εστία Προσφύγων της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων Αθήνας, σας προσκαλεί για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού με μια έκθεση ζωγραφικής με δημιουργίες των παιδιών της.


H εικαστική έκθεση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, στις 18:00, στον Πολυχώρο Μύρτιλλο (Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Τριφυλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι). Στην εκδήλωση θα μιλήσουμε για τα δικαιώματα των παιδιών – προσφύγων, θα ακούσουμε χαιρετισμούς από φίλους της Εστίας, θα γευτούμε φαγητό και θα ακούσουμε μουσικές από τις χώρες των φιλοξενουμένων. Θα μας δώσει μεγάλη χαρά να σας έχουμε κοντά μας.


Λίγα λόγια για την Εστία Προσφύγων:
Η Εστία Προσφύγων, δομή φιλοξενίας οικογενειών της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, λειτουργεί από το 2011 ως προτυποποιημένη δομή προστασίας νεοεισερχομένων προσφύγων και αιτούντων άσυλο.
Στην Εστία Προσφύγων παρέχεται δωρεάν προσωρινή φιλοξενία δίνονταςπροτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες γυναικών σε κατάσταση υψηλής ευαλωτότητας. Στο πλαίσιο αυτό οι φιλοξενούμενοι/ες έχουν πρόσβαση σε παροχές και
υπηρεσίες που σκοπό έχουν την υποστήριξη, προετοιμασία και τελικά την αυτονόμησή τους στο νέο κοινωνικό περιβάλλον.Παράλληλα, υπό την εποπτεία της δομής λειτουργούν και κοινωνικά διαμερίσματα ως ενδιάμεσο βήμα προς την πλήρη αυτονόμηση. Οι ζωγραφιές της έκθεσης είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς των παιδιών της Εστίας Προσφύγων στα εικαστικά εργαστήρια, τα οποία λειτουργούν στη δομή. Η δομή φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ εντάσσεται στο πρόγραμμα ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)