to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:00 | 13.11.2016

Πολιτισμός

Έκθεση φωτογραφίας «Cartepostale» στο «Λουκούμι» 19-23/11

Cartepostale είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζουν οι Σεβαστή Φωτίου και Καρκαμπούνα Ροζίνα και θα φιλοξενηθεί από το Σάββατο 19 έως τις 23 Νοέμβρη 2016 στο Λουκούμι, πλατεία Αβησσυνίας 3 , Μοναστηράκι Αθήνα.


Η αρχή τoυς βρήκε στην πόλη όπου ζουν και εργάζονται, τα Γιάννενα. Πρώτη στάση, Γενάρη μήνα, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ''Δ. Χατζή'' (παλαιά σφαγεία)  συνοδεία μουσικής και θεατρικού αυτοσχεδιασμού.
Κι από κει στον Μάρτη και τη Θεσσαλονίκη, Πολυχώρος WE. H cartepostale εντάσσεται στο πλαίσιο του βαλκανικού φεστιβάλ. Ένα φεστιβάλ βαλκανικής εξερεύνησης που για 7η συνεχόμενη χρονιά έρχεται να σμίξει κουλτούρες και πολιτισμούς.
Μια πρόταση από ένα αυθεντικό Antique Cafe, μια ανάσα από το κάστρο της πόλης, στα Γιάννενα  ξανά. Το Grandma's έγινε η αιτία η εβδομάδα να γίνουν εβδομάδες και η φιλοξενία να γίνεται στέκι πλέον. Ώσπου γράφτηκε ο επίλογος που πλέον δεν μοιάζει  επίλογος αλλά σαν μια διαδρομή 420 χλμ .
Νέοι άνθρωποι, νέοι παραλήπτες, συναισθήματα που αλλάζουν αλλά  που μοιάζουν να 'ναι τα ίδια.
Τόποι, δρόμοι, αναμνήσεις, διαδρομές. Συναισθήματα και λόγια που κρυφτήκαν στο πίσω μέρος της φωτογραφίας. Η νοσταλγία του νησιού συναντά τους περιπάτους στα στενά της Πλάκας. Ύστερα έρχονται οι δικοί μας τόποι όπου ζήσαμε, μεγαλώσαμε, μοιραστήκαμε. Χωρισμοί, έρωτες, φιλίες και μια κοινωνία που βράζει .
Οι δυο τους  συναντιούνται και στήνουν μια έκθεση από στιγμές, αλήθειες που ταράζουν, μνήμες που με το ζόρι κρατούν ζωντανές.
Σεβαστή Φωτίου,
''Θα σε περιμένω εκεί στο γνωστό σημείο .
Μην αργήσεις.
Θα τον αλλάξουμε τον κόσμο σήμερα .''
(Eξάρχεια, Αθήνα)

Kαρκαμπούνα Ροζίνα,
''Άφησα πίσω μου δάκρυα που γινήκαν θάλασσες
 ώσπου ανέβηκα στο κατάρτι να στεγνώσουν.''
(ταξιδεύοντας για Παξούς) 

https://www.facebook.com/events/1901029683453406/

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)