to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη της υπογραφής Σαμαρά στο ΔΝΤ από την "Αυγή"

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Σαμαράς, αντί να "σκίζει" τα Μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα. Οι επιστολές προς την τρόικα είναι δύο, και όχι μία, όπως ισχυρίστηκε η Σ. Βούλτεψη


Πολλαπλώς ψευδόμενη συνελήφθη χθες η -νέα...- κυβέρνηση αναφορικά με το θέμα που αποκάλυψε με το πρωτοσέλιδό της η "Αυγή" και την "υπογραφή Σαμαρά για νέα μέτρα".

Ισχυρίστηκε ειδικότερα, διά της νέας κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι δεν υπάρχει νέα επιστολή, αλλά μόνο μια παλιότερη. Η πραγματικότητα όμως, δυστυχώς για το Μέγαρο Μαξίμου, το διαψεύδει: οι επιστολές είναι δύο, με συναφές, αλλά όχι ταυτόσημο περιεχόμενο.

Το δεύτερο ψεύδος αφορά την ουσία: Την ώρα που η ηγεσία της κυβέρνησης κήρυττε σχεδόν το τέλος των Μνημονίων, ο πρωθυπουργός είχε αναλάβει ήδη τις δεσμεύσεις στην "καρδιά" του προεκλογικού χρόνου, ενώ και η εκπρόσωπος χθες έκανε... γαργάρα ότι τα νέα μέτρα -που ζητά άλλωστε και η τρόικα- είναι ήδη καθ' οδόν. Συνεπώς, οι πρωθυπουργικές υποσχέσεις, από το προεκλογικό μπαλκόνι, για "σκίσιμο του Μνημονίου" δεν ήταν παρά πομφόλυγες και, με βάση και τις υπογραφές, συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, όπως ήταν φυσικό, από νωρίς το πρωί πολλά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ανέδειξαν το πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας μας, διαβλέποντας τη δεινή θέση στην οποία είχε περιέλθει αίφνης το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχολιάζοντας, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τη "σημερινή (σ.σ.: χθεσινή) αποκάλυψη της εφημερίδας 'Αυγή', για την ύπαρξη επιστολής προς τους δανειστές, με την υπογραφή του κ. Σαμαρά, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, με την οποία δεσμεύεται για τη λήψη νέων μέτρων", σημειώνει πως "δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: Ο κ. Σαμαράς αντί να 'σκίζει' τα Μνημόνια, ετοιμάζεται να υπογράψει νέα".

Στην πρώτη της ανακοίνωση η Σοφία Βούλτεψη υποχρεώθηκε να αναλάβει φορτία άλλων ισχυριζόμενη: "Μια ημέρα μετά τις σαφείς δηλώσεις του πρωθυπουργού στο χθεσινό (σ.σ.: προχθεσινό) υπουργικό συμβούλιο, αλλά και μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί την εκστρατεία παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων. Δυστυχώς, όμως, για τους ενορχηστρωτές του ψεύδους, η σημερινή 'αποκάλυψη' της 'Αυγής' φέρει ημερομηνία '15 Απριλίου 2014' και αφορά ακριβώς την απόφαση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Ο λαός γνωρίζει πως η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την τελική έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια".

Δύο επιστολές, με διαφορά ενός μηνός

Δυστυχώς όμως για την κυβέρνηση και την εκπρόσωπό της, οι επιστολές είναι δύο, γραμμένες στις 15 Απριλίου και τις 14 Μαΐου, με κοινούς συντάκτες (Σαμαράς, Στουρνάρας, Προβόπουλος) και κοινούς αποδέκτες (Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ, Κάλλας και Ντράγκι), και πανομοιότυπο το μεγαλύτερο μέρος των επιστολών, αλλά όχι ταυτόσημο! Διαφέρουν στις τρεις τελευταίες παραγράφους, από όπου και η επίμαχη αναφορά περί... ετοιμότητας λήψης νέων μέτρων, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας μέσα από τις στήλες της "Αυγής". Στην προγενέστερη επιστολή δε γινόταν αναφορά στην πιθανότητα λήψης "επιπρόσθετων μέτρων".

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντ. Σαμαράς, με την υπογραφή του, δίνει διαβεβαιώσεις για νέα μέτρα, καθώς η "Αυγή" και πάλι είχε δημοσιοποιήσει τις πραγματικές προθέσεις του πρωθυπουργού, στο φύλλο της 2ας Αυγούστου 2013. Η διαφορά όμως είναι ότι τότε, τουλάχιστον, ο Αντ. Σαμαράς δεν έσκιζε τα Μνημόνια...

Ανταπαντώντας στη Σ. Βούλτεψη το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αποκαθιστούσε τα πράγματα, καθώς "το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα (σ.σ.: χθες) η εφημερίδα 'Αυγή' αναρτήθηκε χθες (σ.σ.: προχθές) στην επίσημη σελίδα του ΙMF με ημερομηνία 14.5. Το ερώτημα είναι γιατί δημοσιεύτηκε μόλις χθες και όχι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση συνειδητά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, όπως συνεχίζει να κάνει μέχρι σήμερα".

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, που έκανε πως δεν κατάλαβε, συνέχισε να υποστηρίζει ότι "η συνειδητή εξαπάτηση του ελληνικού λαού αποτελεί την αγαπημένη προεκλογική και μετεκλογική ασχολία του ΣΥΡΙΖΑ. Και για να τελειώνουμε: Η πρωτότυπη επίμαχη επιστολή φέρει ημερομηνία 15 Απριλίου 2014. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Στο νέο (μετά την γκάφα) ερώτημα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αναρτήθηκε χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να απευθυνθεί στους διαχειριστές της εν λόγω ιστοσελίδας".

Η εφημερίδα μας πάντως παραθέτει υπ' όψιν της κ. Βούλτεψη αλλά και των αναγνωστών μας το πρωτότυπο των δύο επιστολών... Ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα το λινκ της επιστολής με ημερομηνία 14 Μαίου 2014 (http://www.imf.org/external/np/loi/2014/grc/051414.pdf).

Στο θέμα παρενέβη, τέλος, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ: «Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει να παίζει την Μπερλίνα, καθώς από τη μια το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα και οι υπουργοί μιλούν για έξοδο από το Μνημόνιο και από την άλλη ο πρωθυπουργός υπογράφει στα κρυφά μια ακόμη γραπτή δέσμευση προς τους δανειστές για την πιστή τήρηση της μνημονιακής πολιτικής και τη λήψη όσων μέτρων χρειαστούν».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)