to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 12.10.2021

Πολιτική

Εκτάκτως στο νοσοκομείο η Φώφη Γεννηματά - Δεν κατεβαίνει για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» η πρόεδρος του Kινήματος Αλλαγής - Ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κούρσα της προεδρίας - Λοβέρδος: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος - Ανδρουλάκης: Αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα


Ραγδαίες οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του Κινήματος Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά να ανακοινώνει ότι αποσύρεται από την κούρσα γα την προεδρία του κόμματος.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., όπως έγινε γνωστό, εισήχθη χθες το βράδυ εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για με συμπτώματα ατελούς ειλεού.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε, ωστόσο, μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της κ. Γεννηματά οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.

Μετά από την περιπέτεια υγείας της η πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς της.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.

Μηνύματα συμπαράστασης από όλον τον πολιτικό κόσμο

Ο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που έμαθα ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται, επικοινώνησα με τους στενούς συνεργάτες της και τους εξέφρασα αυτό που λέω και δημόσια: Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην πρόεδρο Φώφη Γεννήματα. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα».

«Η σκέψη μας είναι στη Φώφη. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαι βέβαιος ότι και σε αυτή την περιπέτεια της υγείας της θα βγει νικήτρια. Τη θέλουμε και πάλι ακμαία κοντά μας» αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter o, επίσης υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Χάρης Καστανίδης.

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλέξης Τσίπρας: Η Φώφη Γεννηματά θα κερδίσει και αυτή τη μάχη

Δήλωση έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος:

Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά ταχεία ανάρρωση. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής μάχης και της ευχόμαστε να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν.

Προσδοκούμε κάθε καλό για την ίδια και την οικογένειά της.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο: «Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή».

«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ευχήθηκε «από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη».

«Απ΄όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά. Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!» ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)