to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:21 | 03.11.2012

Πολιτική

Έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στις αρχές Δεκεμβρίου

Τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου στις αρχές Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της, ενώ στο ψήφισμά της «εκφράζει την πλήρη διαφωνία της με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου που εγείρουν θέμα ηθικής τάξης».



Στο ψήφισμα τονίζεται ότι «τα νέα μέτρα και οι περικοπές οδηγούν τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών, σε αδυναμία λειτουργίας των υπηρεσιών τους και κατ' επέκταση σε κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, που μέχρι σήμερα επιβιώνει και λειτουργεί αποκλειστικά μέσω των κοινωνικών δόμων των δήμων και εντέλει σε κατάρρευση του ίδιου του θεσμού».

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ δεν διατίθεται να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Όμως, «δηλώνει ότι θα παρακολουθήσει με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις, θα περιμένει τις απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών για τους πόρους της Αυτοδιοίκησης».

Επίσης, το Δ.Σ. ήταν αρνητικό στην πρόταση να συμμετάσχει η ΚΕΔΕ στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, την οποία έκανε η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δ.Σ. Ε. Παντελάκη. Η κ. Παντελάκη πρότεινε «οι αιρετοί να κατεβούν στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους» και σχολίασε σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου: «Τι θα το κάνουμε το συνέδριο όταν θα έχουν ψηφισθεί τα μέτρα και προϋπολογισμός;»

Επίσης, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε να καταγγείλει την ΠΟΕ-ΟΤΑ για σειρά ανακοινώσεών της στις 22, 25 και 29 Οκτωβρίου με τις οποίες η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «συνεργάτες των Γερμανών» 20 δημάρχους που αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε γερμανο-ελληνική συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση που εκδόθηκε στη συνέχεια «οι ανακοινώσεις θυμίζουν εμφυλιοπολεμική περίοδο που η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν θέλουν να αναβιώσει. Δεν θέλουν καν να τη θυμούνται».


Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)