to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:52 | 26.12.2017

Κοινωνία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά

Για σταδιακή επιδείνωση του καιρού από αύριο, Τετάρτη το απόγευμα, και από τα βορειοδυτικά, κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε


Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπει η ΕΜΥ για αύριο, Τετάρτη 27/12, με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και το βράδυ στη Δυτική Στερεά.

Από τη νύχτα βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν στις παραπάνω περιοχές και θα ακολουθήσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δ. Μακεδονίας σε υψόμετρο άνω των 1.200 μ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις και σταδιακή ενίσχυση των ανέμων από το μεσημέρι στα δυτικά με την θερμοκρασία να μην σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Ωστόσο η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βράδυνες ώρες. Οι άνεμοι, νοτιοδυτικής κατεύθυνσης, από 3-5 μποφόρ, σταδιακά θα ενισχυθούν στην περιοχή του ΒΑ Αιγαίου στα 6 μποφόρ και στα 7 στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-16 βαθμούς, με 3-5 βαθμούς χαμηλότερη στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και γενικώς στα ορεινά.

Στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με ασθενείς ανέμους 3-4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εμφανιστούν λίγες νεφώσεις με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το βράδυ και θερμοκρασία από 2-13 βαθμούς Κελσίου.

Επίσης πύκνωση των νεφώσεων και τοπικές καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ στην Αν. Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Εύβοια στο ΝΑ Αιγαίο και την Κρήτη.

Όπως αναλυτικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ.:

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (27-12-2017) ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Α. ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Β. ΤΙΣ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΟΡΕΙΝΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:

1. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (27-12-2017)

Α. ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ.

Β. ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1200 ΜΕΤΡΑ).

2. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (28-12-2017)

Α. ΤΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ

ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Β. ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 800 ΜΕΤΡΑ), ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 900 ΜΕΤΡΑ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1200 ΜΕΤΡΑ).

3. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ(298-12-2017)

Α. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Η ΚΡΗΤΗ, ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, Η ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.

Β. ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΞΑΣΘΕΝΗΜΕΝΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΟΡΕΙΝΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 800 ΜΕΤΡΑ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ

ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)