to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:49 | 28.01.2021

Πολιτική

Έκτακτη ενημέρωση: Με κωδικό 6 η μετακίνηση για τις σημερινές διαδηλώσεις

H αστυνομία και η ΓΓΠΠ αναγκάστηκαν να τοποθετηθούν για το ζήτημα μετά το έγγραφο ερώτημα που κατέθεσε η δικηγόρος Αθηνών Αγγελική Σεραφείμ, σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή.


Όπως αναφέρει η Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή, ενόψει και του σημερινού συλλαλητηρίου, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις:

Με τον κωδικό 6 θα μπορεί να μεταβαίνει κανείς σήμερα στις προγραμματισμένες συναθροίσεις, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κατόπιν εντολής από τον Υφυπουργό Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου. Η απάντηση δόθηκε αργά χθες (Τετάρτη) εγγράφως (με ηλεκτρονικό μήνυμα) σε ερώτημα που απεύθυνε η δικηγόρος Αθηνών  Αγγελική Σεραφείμ, σύμβουλος του ΔΣ του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή.

Σημειώνεται ότι σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τη διάρκεια της χτεσινής μέρας, η Αστυνομία και το Υπουργείο ανέφεραν ότι δεν προβλέπεται κωδικός μετακίνησης για συναθροίσεις, χωρίς να διευκρινίζουν αν αυτό αποκλείει ή όχι τη μετακίνηση.

Οι έγγραφες απαντήσεις:

Από Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
Σε απάντηση της υπ.αρ. ΓΓ 207/27-01-2021 ηλεκτρονικής σας επιστολής και αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα σε αυτή, σας γνωρίζεται ότι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε επιτρεπόμενες δημόσιες συναθροίσεις, που είναι προγραμματισμένες  για τις επόμενες ημέρες μπορούν να κάνουν χρήση του Κωδικού Μετακίνησης με τον αριθμό 6.

Από Αρχηγείο ΕΛΑΣ
Σε απάντηση του από 27/01/2021 ερωτήματός σας, σας γνωρίζουμε ότι, όπως μας γνωστοποιήθηκε από το Γραφείο Υφυπουργού για Συντονισμό του Έργου της Κυβέρνησης, οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε επιτρεπόμενες δημόσιες συναθροίσεις, που είναι προγραμματισμένες  για τις επόμενες ημέρες μπορούν να κάνουν χρήση του Κωδικού Μετακίνησης με τον αριθμό 6.
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
Κλάδος Τάξης.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)