to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:09 | 07.07.2017

Οικονομία

ΕΚΤ: H συμφωνία του Eurogroup θα σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία και θα φέρει επενδύσεις

«Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup τον Ιούνιο δεν είναι τέλεια, επειδή δεν δίνει μία ξεκάθαρη απάντηση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, αλλά θα επιτρέψει τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επιστροφή των επενδύσεων. Εάν η πολιτική αβεβαιότητα και οι αβεβαιότητες σχετικά με την εφαρμογή του πακέτου βοήθειας εξαφανισθούν, είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επωφεληθεί από μία ισχυρή κυκλική ανάκαμψη που θα της επιτρέψει τελικά να εξετάσει το μοντέλο της μελλοντικής ανάπτυξης. Έχει έρθει ο χρόνος να τεθούν αυτά τα μακροπρόθεσμα ερωτήματα», δήλωσε ο Μπενουά Κερέ.


H συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup θα επιτρέψει τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή των επενδύσεων, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μπενουά Κερέ.

Μιλώντας σήμερα στις εφημερίδες Le Monde και La Stampa, ο αξιωματούχος της ΕΚΤ ετίμησε ότι «έχει έρθει ο χρόνος να τεθούν τα μακροπρόθεσμα ερωτήματα» του μέλλοντος της ελληνικς οικονομίας καιτόνισε ότι η ΕΚΤ πρέπει να προσαρμόσει προσεκτικά και ευέλικτα την πολιτική της για να αποφύγει απότομες κινήσεις των αγορών. Η ΕΚΤ, είπε, άρχισε ήδη να προσαρμόζει την πολιτική της, με τη μείωση των αγορών ομολόγων που αποφάσισε πέρυσι, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει τώρα στρατηγική, δεδομένου ότι ο πληθωρισμός είναι χαμηλός.

Ο Κερέ σημείωσε ότι ενώ η ανάπτυξη επιταχύνεται και γίνεται ευρύτερη, αυτό είναι αποτέλεσμα κυρίως της πολύ χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, η οποία δεν στηρίζεται ακόμη από τις διαρθρωτικές πολιτικές που μπορούν να διατηρήσουν την ανάπτυξη.

Τέλος προειδοποίησε τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, που απολαμβάνουν πολύ χαμηλό κόστος δανεισμού, ότι η φθηνή χρηματοδότησή τους πιθανόν να φθάνει στο τέλος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)