to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 01.10.2013

Πολιτική

Εκστρατεία τρομοκράτησης των μαθητών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Προσαγωγές μαθητών και αστυνομικές έρευνες για τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις στα Τρίκαλα καταγγέλλει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων


Ολόκληρο το δελτίο τύπου

Ένα όργιο τρομοκρατίας έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες μέρες (και νύχτες..) σε βάρος μαθητών για να αποτρέψει ή να σταματήσει την έναρξη του κύματος καταλήψεων στα Λύκεια του Νομού.

Συγκεκριμένα:

Προχθές τη νύχτα αστυνομικοί προσήγαγαν από την περιοχή του 3ου Λυκείου τέσσερις μαθητές, τους οποίους απείλησαν με συνέπειες γι αυτούς και τους γονείς τους αν προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου.

Χθες το πρωί αστυνομικοί επικοινώνησαν με τους διευθυντές 1ου και 8ου λυκείου που βρίσκονται υπό κατάληψη και τους ζήτησαν τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί “ενημέρωσαν” με απειλητικό τρόπο τους μαθητές των καταλήψεων κραδαίνοντας τους σχετικούς νόμους, τους οποίους, όταν οι μαθητές ζήτησαν για να τους διαβάσουν, τους κάλεσαν να απευθυνθούν στον τρίτο όροφο του Α.Τ. Τρικάλων.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόπειρα τρομοκρατίας των μαθητών, βασικών θυμάτων της βάναυσης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. 

Ρωτάμε την Διεύθυνση Β' βάθμιας Εκπαίδευσης αν έχει υπόψιν της τα γεγονότα αυτά, αν έδωσε την άδεια-ή χειρότερα-αν ζήτησε εκείνη την επέμβαση της αστυνομίας.

Καλούμε την ΕΛΜΕΤ να συμπαρασταθεί στον αγώνα των μαθητών και  να υπερασπιστεί το δικαίωμα τους  για την διεκδίκηση δημόσιας δωρεάν ποιοτικής παιδείας για όλους. 

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους μαθητές.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)