to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 12.11.2018

Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που προκάλεσε έξι θανάτους κοντά σε ένα πλήθος διαδηλωτών στην αφγανική πρωτεύουσα.


«Ένας καμικάζι που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά έπληξε μια συγκέντρωση σιιτών κοντά στο προεδρικό μέγαρο» στην Καμπούλ, μετέδωσε το Amaq, το όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών, σε ανακοίνωση που διαβιβάστηκε σε δίκτυα που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Telegram.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, όταν ένας καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην Καμπούλ, μερικές εκατοντάδες μόλις μέτρα από μια ισχυρά φυλασσόμενη περίμετρο, κοντά σε ένα γαλλικό σχολείο, στην αφγανική προεδρία και σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της πόλης.

Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να ζητήσουν να σταλούν ενισχύσεις σε έναν τομέα της επαρχίας Γάζνι (νοτιοανατολικά), που κατοικείται από τη μειονότητα χαζάρα, όπου οι Ταλιμπάν έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους από την περασμένη Τετάρτη.

Η πλειονότητα των Χαζάρα είναι σιίτες ενώ οι Ταλιμπάν είναι σουνίτες που ανήκουν στην πλειονότητά τους στην εθνότητα παστούν και έχουν κατηγορηθεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά το πέρασμά τους από την εξουσία (1996-2001).

Το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για πολλές φονικές επιθέσεις που έπληξαν τους τελευταίους μήνες την αφγανική πρωτεύουσα. Στα τέλη Οκτωβρίου, ένας καμικάζι έθεσε στο στόχαστρο ένα λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους κοντά στην κύρια φυλακή της Καμπούλ, προκαλώντας επτά θανάτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)